aA
Londono Vimbldono rajone sekmadienį vyks rusų žiemos šventė. Žymiaisiais teniso turnyrais garsėjantis rajonas, kas vasarą tampantis sporto pasaulio gyvenimo centru, stengiasi plėsti jo teritorijoje vykstančių įdomių renginių spektrą.
Sankt Peterburge (Rusija) mergaitė karieta veža turistus
Sankt Peterburge (Rusija) mergaitė karieta veža turistus
© Reuters/Scanpix
Vienu jų ir tapo rusų žiemos šventė. O kadangi angliškai šis rajonas vadinasi Wimbledon Village (Vimbldono kaimas), ir buvo nuspręsta bent dienai paversti jį tikru rusišku kaimu.

Šventės organizatoriai papasakojo, kad į pagalbą buvo pasitelkta įvairių kompanijų bei įstaigų tiek pačiame Vimbldone, tiek už jo ribų.

Pagrindinė rajono gatvė šiandien bus uždaryta transportui. Čia bus įrengta čiuožykla dailiojo čiuožimo mėgėjams, pastatytos sniego patrankos, ta proga suręstose scenose koncertuos muzikantai ir artistai. Didžiulėse palapinėse bus galima paragauti rusiškų tautinių patiekalų: sklindžių su ikrais, barščių, befstrogeno, išlenkti taurelę rusiškos degtinės.

Šventėje dalyvaus ir britų artistai - klounai, žonglieriai, vaikai galės išsidažyti veidą įvairiomis spalvomis, paversti jį mielu žvėrelio ar animacinio filmuko herojaus snukučiu, pasisukti spalvinga karusele. Renginys sumanytas kaip šeimos šventė, kur kiekvienas ras širdžiai mielą užsiėmimą.

Šventės metu planuojama surengti Didžiojoje Britanijoje gyvenančių Rusijos dailininkų darbų parodą.

"Vietos parduotuvės taip pat pasipuoš rusišku stiliumi", - sako organizatoriai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.