aA
Tiriant incidentus, susijusius su galimu lėktuvų užteršimu radioaktyviosiomis medžiagomis, toliau atliekami patikrinimai Maskvos Domodedovo ir Šeremetjevo oro uostuose.
Lėktuvas skrenda
Lėktuvas skrenda
© K.Šatūno nuotr.
Kaip pranešė Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka, Rusijos federalinės vartotojų teisių ir žmonių gerovės apsaugos priežiūros tarnyba ir toliau atlieka dozimetrinius ir radiometrinius atskrendančių lėktuvų ir oro uostų infrastruktūros tyrimus.

Rusijai pareikalavus, radiacinės higienos gydytojams šeštadienį vakare buvo suteikta teisė ištirti britų oro linijų lėktuvą, skraidantį maršrutu Londonas-Maskva ir atgal. "Atlikus tyrimus užteršimo radionuklidais nerasta. Lėktuvo skrydis nebuvo sulaikytas", - informavo G.Oniščenka.

Jis pabrėžė, kad "Rusija vertina britų suteiktas galimybes atlikti tyrimus kaip pozityvų kompetentingų Britanijos oficialiosios valdžios institucijų impulsą bendradarbiauti".

Kalbėdamas apie suomių skrydžių bendrovės "Finnair" lėktuvo reisą iš Maskvos į Helsinkį, kuris šeštadienį buvo atidėtas neva jame aptikus radiacijos pėdsakų, G.Oniščenka pranešė, "kad po kruopščios dozimetrinės kontrolės šio lėktuvo salone ir krovinių sekcijoje radioaktyvios taršos nenustatyta, todėl leista toliau eksploatuoti šią mašiną".

Tarptautinio Šeremetjevo oro uosto atstovas spaudai Aleksejus Molčanovas savo ruožtu šeštadienį pranešė, kad "Finnair" lėktuvą patikrinus oro uosto aviacijos saugumo tarnybai "buvo nustatytas nedidelis natūralaus radiacijos fono viršijimas".

Jis pridūrė, kad tai nekėlė jokios grėsmės lėktuvo keleiviams, ir baigus patikrinimą laineris paliko Šeremetjevo oro uostą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.