aA
Viena iš Londone mirusio buvusio Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos giminaičių, kaip ir jis, patyrė radioaktyvaus polonio-210 poveikį, bet pavojus jos sveikatai negresia, nurodė britų pareigūnai.
Aleksandras Litvinenka
Aleksandras Litvinenka
© Reuters/Scanpix
Tačiau pareigūnai oficialiai nepatvirtino, kad ši moteris, kaip skelbia žiniasklaida, yra A.Litvinenkos našlė.

"Tai dalis mirtinos dozės, kurią gavo pats Litvinenka", - sakė Britanijos vidaus reikalų sekretorius Johnas Reidas penktadienį interviu "Sky News".

Sveikatos apsaugos agentūros atstovė pranešė, kad izotopo pėdsakų rasta atlikus šlapimo tyrimus.

"Kiekis nepakankamai didelis, kad netolimoje ateityje galėtų tapti ligos priežastimi, be to, rezultatai rodo, kad rizikos tikimybė tolimoje perspektyvoje irgi labai menka", - sakė ji ir pridūrė, jog moteris nebuvo hospitalizuota.

Anksčiau pranešta, kad nuo radiacijos taip pat nukentėjo italų profesorius Mario Scaramella, konsultantas saugumo klausimais, susitikęs su A.Litvinenka lapkričio 1 dieną. Jo organizme taip pat aptikta polonio pėdsakų, tačiau gyvybei pavojus negresia.

A.Litvinenkos, Rusijos valdžios nemalonėn patekusio verslininko Boriso Berezovskio, kuris buvo priverstas tapti emigrantu, bendražygio, byla sukėlė didžiulį tarptautinį rezonansą, nes oficialusis Londonas joje įžvelgė politinį atspalvį. Kremlius kaltinimus neigia ir siūlo savo pagalbą atliekant tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.