aA
Interneto muzikos paslaugų kompanija MP3.com ketina apskųsti teismo nuosprendį, pagal kurį ji buvo pripažinta pažeidinėjusi įrašų kompanijų “Time Warner’s Music Group”, “Sony Music Entertainment”, “Seagram’s Universal Music Group” bei “BMG” kopijavimo teises.
Šį teismo nuosprendį galima įžvelgti kaip didžiųjų leidybinių kompanijų, kurios bijojo, kad MP technologija atims iš jų dalį pajamų, pergalę.

"MP3.com" tinklapyje veikia paslauga my.mp3.com, kuri vartotojams suteikia galimybę tiesiogiai be jokio mokesčio prieiti prie jų asmeninių kompaktinių diskų kolekcijų.

Anot įrašų industrijos gigantų, MP3.com, kurios paslaugomis naudojasi virš 400 tūkst. vartotojų, neturėjo didžiųjų įrašų kompanijų leidimo sukurti muzikinių įrašų duomenų bazę, kurios dėka egzistuoja ši paslauga.

“Mes pralaimėjome pirmą raundą,” prisipažino MP3.com prezidentas Robinas Richardsas. ”Tačiau tai yra sunkiasvorių kova ir ringe prieš mus kovoja net penki "atletai". Bet kokiu atveju tai dar tikrai ne kovos pabaiga."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.