aA
Seimo narys, Lietuvos liberalų sąjūdžio lyderis Petras Auštrevičius registravo atmintinų dienų įstatymo pataisą. Politikas siūlo gruodžio 18 d., kuri pasaulyje minima kaip tarptautinė migrantų diena, įtraukti į atmintinų dienų sąrašą ir vadinti Sugrįžimo diena.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
P.Auštrevičius atkreipia dėmesį, jog nors emigracijos keliami iššūkiai ir yra pripažįstami, jų sprendimui skiriamas visuomenės bei valstybinių institucijų dėmesys yra nepakankamas, o vykdomos priemonės, dėl jų koordinavimo, nuoseklumo ir pagrįstumo trūkumo, - nepakankamos.

„Nuo nepriklausomybės atkūrimo Lietuvą paliko per 400 tūkstančių gyventojų. Savo ruožtu, Statistikos departamentas praneša, jog per pastaruosius kelerius metus per 16 tūkstančių Lietuvos vaikų išvyko gyventi svetur. Nuolat girdime pranešimus, jog vis šalies darbo rinkai vis labiau trūksta darbuotojų”, - pastebi P.Auštrevičius.

„Esant tokiai padėčiai, emigracijos keliamiems iššūkiams dėmesį turėtume skirti kasdien, tačiau ir ypatingos reikšmės suteikimas gruodžio 18-ajai, jau būtų nors koks žingsnelis pirmyn”, - teigia Seimo narys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.