aA
Šiaulių rajono apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti nužudymu įtariamą 43-ejų metų Virginijų Bielskį. Verbūnų kaimo gyventojas įtariamas šią savaitę Kužiuose nužudęs penkiasdešimtmetį Algirdą Mališauską.
A. Mališausko kūnas antradienį rastas jo bute, esančiame Statybininkų gatvėje. Po pirminės apžiūros žaizdų kūne neaptikta, todėl manyta, kad nuolat girtaujantis vyras mirė sutrikus sveikatai. Atlikus medicininę apžiūrą nustatyta, kad mirtis smurtinė – A. Mališausko pažastyje rasta durtinė žaizda. Kraujas iš jos, kaip ne keista, nesisunkė.

Tą pačią dieną sulaikytas nužudymu įtariamas V. Bielskis. Policijos pareigūnai nustatė, kad pirmadienio vakarą jis lankėsi A. Mališausko bute. Išgertuvių metų tarp sugėrovų įvyko konfliktas. V. Bielskis čiupo peilį ir dūrė juo savo aukai į pažastį.

Nudūręs buto šeimininką, žudikas ištraukė iš kūno peilį ir jį padėjo prie virtuvinių įrankių. Tada niekam nepranešęs apie padarytą nusikaltimą iš įvykio vietos pasišalino.

Sulaikytas V. Bielskis neišsisukinėjo: pripažino nužudęs sugėrovą ir atskleidė žiauraus nusikaltimo aplinkybes. Teisėsaugininkų teigimu, tai yra antras kartas, kai V. Bielskiui teks stoti prieš teismą. 2004 metais jis buvo teisiamas už vagystę.

Šiaulių apskrities televizija