aA
Valdančiosios socialdemokratų frakcijos ir opozicinės konservatorių frakcijos atstovai žada jau kitą savaitę pasirašyti atnaujintą susitarimą dėl paramos mažumos Vyriausybei. Minėtas atnaujintas susitarimas galiotų iki Seimo pavasario sesijos pabaigos – kitų metų liepos mėnesio.
Andrius Kubilius ir Gediminas Kirkilas
Andrius Kubilius ir Gediminas Kirkilas
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
Šių metų liepą pasirašyto konservatorių ir socialdemokratų susitarimo dėl paramos mažumos Vyriausybei galiojimas baigsis iškart po kitų metų biudžeto patvirtinimo Seime, kuris turėtų įvykti jau kitą ketvirtadienį.

Trečiadienį pavakarę Vyriausybėje susitikę su premjeru Gediminu Kirkilu konservatorių derybininkai – Seimo pirmininko pavaduotojas konservatorių lyderis Andrius Kubilius, šios frakcijos Seime seniūnė Irena Degutienė ir parlamentaras Jurgis Razma aptarė būsimo atnaujinto susitarimo kai kurias nuostatas, taip pat ankstesnio susitarimo įgyvendinimą.

Anot G.Kirkilo, būsimajame atnaujintame susitarime turėtų būti pabrėžiama keletas pagrindinių klausimų – aukštojo mokslo reforma, šeimos politika ir emigracijos problemos.

„Taip pat bus ir tai, kas nebuvo iki galo padaryta, bus tęsiamas darbas vykdant mūsų antikorupcinį susitarimą. Mes tikimės, kad kitą savaitę mums pavyks atnaujinti susitarimą ir kitą penktadienį pasirašyti“, - žurnalistams trečiadienį sakė G.Kirkilas.

G.Kirkilas teigė esąs patenkintas iki šiol beveik pusmetį trunkančiu bendradarbiavimu su opoziciniais konservatoriais. Pastarųjų vadovas A.Kubilius taip pat teigė iki šiol galiojusį susitarimą pavyko įgyvendinti pakankamai efektyviai.

„Šiandieną sutarėme, kad mažumos Vyriausybės ir opozicijos bendradarbiavimas teigiamas bent jau šalies politinės kultūros požiūriu“, - sakė G.Kirkilas.

Šių metų vasaros pradžioje žlugus socialdemokratų ir konservatorių deryboms dėl vadinamosios "vaivorykštės" koalicijos, socialdemokratai sudarė mažumos Vyriausybę su valstiečiais liaudininkais, liberalcentristais ir „pilietininkais“. Su opozicine konservatorių frakcija socialdemokratai pasirašė susitarimą dėl paramos mažumos Vyriausybei iki kitų metų biudžeto patvirtinimo Seime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.