aA
Suvenyras-muzikinė dėžutė „Vinco Kudirkos Varpas“, padėka ir pažadas skirti 20 tūkstančių litų premiją už valstybės įvaizdžio formavimą. Tai trečiadienį susitikęs su premjeru Gediminu Kirkilu gavo vienas geriausių lakūnų pasaulyje Jurgis Kairys.
Jurgis Kairys
Jurgis Kairys
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Po susitikimo su G.Kirkilu bei Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriumi Algirdu Raslanu J.Kairys sakė atsineštu laimėtu diplomu įrodęs, jog pasaulio „Grand Prix“ varžybų nugalėtojui suteikiamas ir pasaulio čempiono titulas. „Manau, kad ginčas, kol buvau juodinamas Akrobatinio skraidymo federacijos arba aeroklubo, pasibaigs“, - teigė lakūnas.

Susitikime taip pat kalbėta apie priežastis, kodėl kai kurioms sporto šakoms trūksta struktūrinio valstybės požiūrio. Neolimpinių sporto šakų atstovams, formuojantiems valstybės įvaizdį, siūlyta skirti didesnį finansavimą.

Anot A.Raslano, sportininkai, tapę pasaulio ir Europos čempionais neolimpinėse sporto šakose, turėtų būti įvertinami vadovaujantis Valstybės įvaizdžio formavimo programa, kitaip nei olimpinių sporto šakų atstovai. Jau kitąmet tam ketinama skirti 350 tūkstančių litų.

Ar vieną geriausių lakūnų paskatinti 20 tūkstančių litų premija, Vyriausybė spręs kitą trečiadienį.

DELFI primena, kad įvertinti J.Kairio pasiekimus praėjusią savaitę premjerui pasiūlė konservatoriai.

Lapkričio 5-ąją lietuvis triumfavo Akrobatinio skraidymo pasaulio taurės varžybose Japonijoje. J.Kairiui yra suteiktas geriausio 10-ies metų Pasaulio GP lakūno sportininko titulas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.