aA
„McDonald’s“ Europoje ir JAV pateikė patentų prašymus, kuriuose tvirtina, jog „sumuštinių gaminimo būdas ir įrenginys“ yra jų intelektualinė nuosavybė, praneša guardian.co.uk.
"McDonalds"
"McDonalds"
© DELFI
Patento prašymas WO2006068865 yra susijęs su „sumuštinio sudedamųjų dalių paruošimu bei to paties sumuštinio skirtingų dalių vienalaikiu paruošimu“. Jame aprašytas ir „vienalaikis duonos skrudinimas“ bei „mėsos ir/ar sūrio įdarų“ šildymas.

Taip pat patente teigiama, jog kompanija išrado garnyro ir prieskonių įdėjimo būdą naudojant „sumuštinio gaminimo įrankius“.

Patente teigiama, kad „McDonald’s“ nori sumažinti sumuštinio gaminimo laiką bei tam panaudojamą darbo jėgą. Kompanija taipogi nori, kad jie būtų vienodos išvaizdos ir skonio, bei teigia radę „naują metodą“ jiems sudėti.

Lawrence‘as Smith-Higginsas iš Jungtinės Karalystės patentų biuro teigė: „Nei „McDonald’s“ , nei kas nors kitas atgaline data negali gauti išskirtinių teisių gaminti sumuštinį. Jie galejo išrasti naują prietaisą, tačiau kiti tokį patį sumuštinį gali pasigaminti nepažeisdami jų teisių“.„McDonald’s“ to nekomentuoja.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.