aA
Praėjusį sekmadienį Kaune lankęsis V.Landsbergis kartu su V.Šustausku atidengė Steigiamojo Seimo 80-mečiui sukurtą atminimo stelą. Čia nutiko įvykis, kurį kauniečiai iškart pavadino istoriniu - du politikai vienas kitam paspaudė rankas.

Tik Muzikiniame teatre prieš pat minėjimą prie centrinės ložės susitikęs Seimo ir Kauno vadovai trumpai šnektelėjo apie aktualijas.

"Aš pareiškiau savo neigiamą nuomonę apie panaikintas transporto lengvatas socialiai remtiniems žmonėms. Taip pat nevengiau ir kitų karštų problemų, aptarėme susidariusią sunkią "Kauno energijos" situaciją", - pasakojo V.Šustauskas.

Anot Kauno mero, V.Landsbergio vizitui buvo parodytas išskirtinis dėmesys.

V.Šustauskas "Lietuvos rytui" tvirtino, jog prieš susitikimą Kaune su V.Landsbergiu jis visiškai nesijaudino.

Prašomas pakomentuoti, kaip jam dabar pavyks rasti bendrą kalbą su Seimo pirmininku, kurį anksčiau viešai kritikavo, V.Šustauskas atsakė, jog tai bus tik darbiniai reikalai.

"Dabar pasikeitė mano pareigos, todėl teks daugiau bendrauti su Seimo pirmininku, tačiau tai man neatrodo baisu", - tvirtino Kauno meras.

Seimo pirmininkas, žurnalistės paklaustas, kaip vertinąs šį pirmą jo oficialų susitikimą su Kauno metu, sakė, jog čia jis visai ne dėl to atvažiavo, kad kalbėtų su V.Šustausku.

"Aš čia atvažiavau tik stelos atidengti", - nukirto Seimo pirmininkas ir iškart nuskubėjo savais keliais.

Visuose LLS rengtuose mitinguose buvo ne tik negailestingai kritikuojama konservatorių vykdoma politika, bet ir piktai pasisakoma prieš V.Landsbergį.

Prieš tokius protesto mitingus platinamuose skelbimuose būdavo informuojama, jog jie nukreipti prieš konservatorių vykdomą žmonių skurdinimo politiką. V.Šustausko paskatinti žmonės reikalaudavo perversmo, revoliucijos ir aukštų pareigūnų atsistatydinimo.

"Dabar valdžioje tikri bolševikai, kurie meta iš darbo nepriklausančius konservatorių partijai", - piktai trepsėdamas koja viename mitingų kalbėjo V.Šustauskas.

Seimo pirmininkas ir Lietuvos laisvės sąjungos lyderis pastaraisiais metais vienas kitam negailėjo piktų žodžių.

V.Landsbergis - apie V.Šustauską. "Manau, pagrindinis jo (V.Šustausko. - Red.) įvaizdis - tai kovotojo prieš turtinguosius, atseit už vargšus, kuriuos jis kažkodėl vadina ubagais. Nuoseklus tos politikos vykdymas turėtų būti turtingųjų pogromai Kaune ir atimto turto išdalijimas ubagams, bet taip vargu ar bus, nes politikai viena kalba prieš rinkimus ir kita - po jų".

"Labai nenorėčiau matyti pasekmių, kad Kaunas gali netekti kapitalo, investicijų, paramos, patrauklumo kaip miestas".

"V.Šustauskas apsikirpo ir dabar ruošiasi garbingoms pareigoms, kadangi reikia pateisinti kauniečių pasitikėjimą".

"Prie blogo Seimo įvaizdžio kūrimo sąmoningai prisideda Vytautas Šustauskas, Artūras Paulauskas, jie koordinuoja tuos dalykus, kad Seimo prestižas būtų žemas".

"Lietuvos rytas"