aA
Teherano centre pirmadienį granatomis ir šautuvais ginkluotas vyras, lydimas savo dukters, kelioms valandoms buvo užėmęs vieną mokyklą, iš įvykio vietos pranešė AFP korespondentas. Policija iš pradžių teigė, kad mokyklą užėmė maždaug 35 metų vyras ir moteris, bet prieš apsiaustį išleistas berniukas nurodė, kad su vyru yra maždaug jo paties amžiaus - 13 metų - mergaitė.
Moksleivis Miladas Nazari Golheydari teigė, kad vyras yra su savo paaugle dukra ir kad jis prie diržo turi keturias granatas bei du šautuvus.

Šis berniukas buvo vienas iš maždaug 30-ies Falago pradinės mokyklos 11 - 13 metų amžiaus mokinių, kurie buvo paleisti tęsiantis apsiausčiai.

Vienas policijos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, teigė, kad vyras turėjo problemų ir norėjo "pakalbėti su vadovybe".

M.N.Golheydari sakė, kad incidentas prasidėjo maždaug 10 val. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

"Vyras suvarė mus visus į kambarį, tris kartus šovė į grindis, nukreipė šautuvą į mūsų direktorių ir tada leido kai kuriems mokiniams išeiti", - pasakojo jis.

Berniukas pridūrė, kad vyras šaukė turintis problemų su teisėsauga ir kad jis mojavo dokumentais.

M.N.Golheydari sakė, kad vyras tai pat šaukė "norįs nusižudyti".

Incidentas baigėsi, kai vyras ir mergaitė sutiko išeiti su policija, nurodė AFP korespondentas.

Išeidamas iš pastato vyras sušuko, kad "jam nerūpi, jog jis ir jo dukra mirs".

Visi moksleiviai buvo paleisti nenukentėję.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.