aA
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sekmadienį paragino Artimųjų Rytų ir Afganistano žmones susivienyti ir išvaryti užsienio okupantus. "Irakiečiams, libaniečiams, afganams ir palestiniečiams reikia padėti. Padėdami vieni kitiems galime išvaryti okupantus", - pareiškė M.Ahmadinejadas, sakydamas kalbą savanoriškos sukarintos formuotės "Basij" nariams, kuri buvo transliuojama per valstybinę televiziją.
Mahmoudas Ahmadinejadas
Mahmoudas Ahmadinejadas
© Reuters/Scanpix
"Šios zonos žmonės gali užtikrinti saugumą. Užsieniečių buvimas sukelia konfliktą", - pridūrė jis.

Iranas yra šiitų dominuojamos Irako vyriausybės, islamistų judėjimo "Hamas" vadovaujamos palestiniečių vyriausybės ir įtakingos Libano šiitų grupuotės "Hizbollah" sąjungininkas.

Teheranas ne kartą ragino išvesti JAV pajėgas iš kaimyninių Irako ir Afganistano.

"Tik pažiūrėkit į Iraką, - sakydamas kalbą prie Irano Islamo Respublikos įkūrėjo, velionio ajatolos Khomeini šventovės pareiškė M.Ahmadinejadas. - Nuo to laiko, kai į Iraką atsikraustė tie atėjūnai, ten nebuvo nieko, tik pakrikimas ir mirtis".

"Šėtoniškas Jungtinių Valstijų dominavimas blėsta", o "sionistinis režimas, kuris yra įrankis engėjų rankose, ritasi į pražūtį", sakė Irano prezidentas.

Tuo pačiu metu prezidentas ragino Jungtines Valstijas "pasirinkti žmoniškumo, meilės ir tarnavimo žmonėms kelią" pasitraukiant iš musulmoniškų šalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.