aA
Iš Vilniaus oro uosto ketvirtadienį išskraidintas tarptautinis narkotikų kontrabandininkas Ali Ay, kurį Lietuva išdavė Italijai šios šalies prašymu.
Kurdų kilmės Švedijos pilietį Ali Ay iki oro uosto lydėjo Lietuvos policijos pareigūnai, kurie oro uoste suimtąjį perdavė dviem Italijos teisėsaugos pareigūnams.

Ali Ay iš Vilniaus išskraidintas reisiniu lėktuvu į Frankfurtą, iš kur bus toliau gabenamas į Italiją. Kaip BNS informavo policijos pareigūnai, per skrydį buvo surakintas antrankiais ir jį saugojo du Italijos teisėsaugininkai.

38 metų Ali Ay buvo sulaikytas Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkte rugpjūčio 11 dieną, kai atskrido reisu iš Stokholmo. Ali Ay buvo sulaikytas pasienio pareigūnams nustačius, kad jo už narkotikų kontrabandą ir kitą nusikalstamą veiklą ieško Italija ir Turkija. Nuo sulaikymo rugpjūtį jis buvo uždarytas policijos areštinėje ir Lukiškių kalėjime Vilniuje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.