aA
Keli Floridos Vest Palm Byčo rinkimų apygardos rinkėjai trečiadienį iškėlė ieškinį, kuriuo reikalauja naujų rinkimų, nes juos ir kai kuriuos kitus žmones esą suklaidinęs rinkimų biuletenių dizainas ir jie nubalsavę ne už tą kandidatą. Ieškinį iškėlė keli Alo Gore'o (Elo Goro) šalininkai, per klaidą nubalsavę už Patą Buchananą (Patą Bakananą).
Biuletenis
Jei jiems pavyks balsuoti iš naujo, tai galėtų pakeisti rinkimų rezultatus A. Gore'o naudai. Kol kas Floridoje pirmauja respublikonų kandidatas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas), bet dėl itin mažos jo persvaros balsus reikia perskaičiuoti.

Valstijos demokratų atstovė Lois Frankel sakė, jog rinkėjai savo ieškinyje teigia, kad balsavimo biuleteniai buvo pernelyg painūs ir tai esąs rinkimų įstatymo pažeidimas.

Už P. Buchananą Vest Palm Byčo apygardoje balsavo tik 3,4 tūkst. rinkėjų, tačiau šių balsų užtektų nulemti rinkimų laimėtoją, nes G. W. Bushą ir A. Gore'ą Floridoje teskiria mažiau nei 1,8 tūkst. balsų.

Už P. Buchananą visoje šalyje balsavo mažiau nei vienas proc. rinkėjų.

Buvęs A. Gore'o administracijos vadovas Jackas Quinnas (Džekas Kvinas) CNN sakė, kad rinkimų kampanijos štabas gavo informacijos apie "dešimtis tūkstančių" Vest Palm Byčo apygardos rinkėjų, norėjusių balsuoti už A. Gore'ą, bet netyčia sugadinusių savo biuletenius.

"Manome, kad dešimtys tūkstančių rinkėjų ketino balsuoti už Alą Gore'ą, bet jų balsai dėl įvairių priežasčių nebuvo įskaityti", CNN sakė J. Quinnas.

Su valstijos ar apygardos rinkimų pareigūnais susisiekti kol kas nepavyko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.