aA
Seimo nariai turi įvairių pomėgių: vieni renka karikatūras su savo atvaizdais, kiti kuria politinius anekdotus, treti kolekcionuoja anekdotus apie save. Seimo spaudos tarnyba ir Kompiuterinio duomenų tvarkymo skyrius pasistengė, kad kai kurie naujausių laikų anekdotai nenueitų užmarštin ir juos patalpino oficialiame Seimo tinklapyje www.lrs.lt.
Beje, jei Jūs žinote įdomių istorijų ar anekdotų apie Lietuvos Seimo narius, ministrus, elektroniniu paštu juos taip pat galite atsiųsti į Seimą ir jie taip pat bus įamžinti.

Seimo interneto svetainėje, įdomybių skyrelyje gražiai rašoma, kad valdžios keiksnojimas - vienas labiausiai paplitusių reiškinių šalyje. Ne kartą žiniasklaidoje paprastų žmonių lūpomis Seimo nariams buvo pasiūlyta eiti su šakėmis mėšlo mėžti. Kiti patys grasinasi su šakėmis Seimą šturmuoti. Treti savo emocijas reiškia subtiliau - kuria anekdotus, taiklius aforizmus, ieško komiškų paralelių.

Štai keletas naujausių laikų anekdotų apie mūsų išrinktuosius:

Kalbasi du opozicijos nariai: - Na, per šitą spaudos konferenciją tai duosim Seimo daugumai į kaulus!.. - Palauk, o jeigu paskui jie mums… - O mums už ką?

***

Seimo nario logika: - Kai aš noriu išgirsti ką nors protingo – pradedu kalbėti.

***

Kai kurie nuolatiniai spaudos konferencijų lankytojai suvokė egzistuojant dar vieną, iki šiol rašytiniuose šaltiniuose neminėtą, Merfio dėsnį: "Politinių oponentų dergimo kiekybė ir kokybė yra atvirkščiai proporcinga laikui, likusiam iki rinkimų".

***

Po rinkimų programos aptarimo partijos lyderis reziumavo: - Pažadus įvykdysime būtinai! Net jei dirbti tektų visiems, kuriuos išrinks į Seimą.

***

Susitinka prie Seimo knygynėlio Seimo nariai - LDDP narys Juozas Bernatonis ir Demokratų partijos pirmininkas Saulius Pečeliūnas. J.Bernatonis klausia: - Kaip gyveni, Sauliau? - Ai, va tas suvažiavimas ant galvos kabo, vargstu, ruošiuosi, - atsako S.Pečeliūnas. - Kam tau tas suvažiavimas? Ir susirinkimo pakaktų…, - replikuoja J.Bernatonis.

***

Skambutis į Seimo spaudos tarnybą: - Laba diena! Noriu pasakyti, kad jau nebeįmanoma su tom miško kiaulėm kariauti. Ko nedarėm, vis laukus išknisa… - Nesuprantu, kuo galėtume Jums padėti? - Gal pagaliau priimkite kokį įstatymą. Išrinkome Seimą, tai dabar nuo šernų gelbėkite! - Siūlyčiau paskambinti į Kaimo reikalų komitetą. - Į ką kreiptis? - Komiteto pirmininką, poną Lapę. - Ką?.. (pyp-pyp-pyp-pyp…).