aA
Prokuratūra greičiausiai kitą savaitę priims sprendimą, ar kelti bylą dėl darbininko iš Tauragės Stasio Andreikėno mėginimo susideginti prie Prezidentūros.
Kaip BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros laikinasis vadovas Valerijus Rapšys, prokuratūra sprendimą priims sulaukusi atsakymo iš Tauragės policijos į paklausimą apie S. Andreikėno akcijos motyvus.

Pasak V. Rapšio, prokuratūra turės apsispręsti dėl trijų aspektų - ar tirti galimą S. Andreikėno privedimą prie savižudybės, jo sukeltą grėsmę policijos pareigūnui ir Tauragės miesto tarybos nario Sauliaus Oželio, atvežusio S. Andreikėną prie Prezidentūros, galimą atsakomybę.

Prokuratūra gavo Vilniaus psichiatrijos ligoninės medikų išvadą, kad S. Andreikėnas, kuris buvo keletą dienų tiriamas šioje ligoninėje, yra psichiškai sveikas. Pirmadienį jis buvo apklaustas Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje.

S. Andreikėnas praėjusį penktadienį apsipylė benzinu priešais Prezidentūros rūmus, bet buvo policininkų surakintas, nespėjęs benzino padegti. Per sulaikymą jis benzinu apšlakstė ir vieną policijos pareigūną.

Tauragiškis buvo iš anksto viešai pranešęs apie šią akciją, nurodydamas jos tikslią vietą ir laiką.

Baldus gaminančios bendrovės "Tauragės tauras" darbuotojas S. Andreikėnas tokiais veiksmais siekia išsireikalauti nesumokėtą atlyginimą. 47 metų S. Andreikėno teigimu, bendrovė jam skolinga 5000 litų.

Trečiadienį S. Andreikėno poelgį ir pareigūnų pasirengimą ginti žmogaus teises ketina svarstyti Seimo Žmogaus teisių komitetas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.