aA
Praėjusią savaitę už amfetamino kontrabandą Estijoje buvo nuteistas kalėti narkotikų kurjeris iš Lietuvos. Estijos Muitinės departamento Tardymo skyriaus vedėja Anneli Harms (Aneli Herms) BNS pranešė, kad Harjaus apskrities teismas pripažino 39-erių metų Kauno gyventoją Valdemarą Orlą kaltu dėl kontrabandos ir paskyrė jam 2,5 metų kalėti.
Estijos pasieniečiai V. Orlą sulaikė gegužės 29 dieną Paldiskio uoste, kai surado jo furgone "Ford Transit" paslėptą 1,5 kilogramo amfetamino krovinį. Lietuvos pilietis rengėsi laivu "Kapella" plaukti į Švedijos Kapelšerio uostą.

Tardytojai bando išsiaiškinti, iš kur narkotikai buvo atgabenti į Estiją ir kur turėjo juos atvežti V. Orla. Pats V. Orla neigia esąs susijęs su amfetamino kroviniu ir teigia, kad vyko į Švediją pirkti šaldytuvų.

Pasak A. Harms, nuteistasis nepageidavo atlikti jam paskirtą bausmę Lietuvoje. "Galimas dalykas, dėl kitų baudžiamųjų bylų jis gali būti kvočiamas ir kitose šalyse", sakė pareigūnė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.