aA
Reperis Dr.Dre visgi iškėlė bylą JAV interneto kompanijai "Napster" dėl kopijavimo teisių pažeidinėjimo po to, kai pastaroji iš savo muzikinių kūrinių archyvo nepašalino Dr.Dre dainų.
Dr. Dre
Dr. Dre
Tai jau antroji kompanijai "Napster" iškelta byla. Panašią bylą mėnesio pradžioje jai iškėlė roko grupė "Metallica".

"Man nepatinka, kai žmonės vagia mano muziką," oficialiame pranešime teigė reperis, kurio tikrasis vardas yra Andre Youngas.

Dr.Dre bei jo įrašų kompanija "Aftermath Entertainment" nusprendė iškelti bylą "Napster", kai pastaroji nesureagavo į raštišką reikalavimą iš savo duomenų bazės pašalinti visus dainininko kūrinius.

"Napster" siūloma programinė įranga ir galimybė parsisiųsti dainas iš interneto tapo labai populiari JAV studentų tarpe, todėl daugelis universitetų netgi buvo priversti ją uždrausti po to, buvo vietiniai kompiuterių tinklai buvo tiesiog bereikalingai 'užkimšti'.

Yale'io, Indianos ir Kalifornijos universitetai, kuriuos teisminėje byloje "Metallica" apkaltino piratavimo skatinimu, taip pat buvo priversti apriboti priėjimą prie "Napster" duomenų bazių.

Beje, savaitės pradžioje "Napster" kompanija paskelbė apie planus remti roko grupės "Limp Bizkit" turą. "Tai puikus būdas reklamuoti muziką," prisipažino "Limp Bizkit" vokalistas Fredas Durstas. "Internetas jau tapo mūsų gyvenimo dalimi ir tie, kurie kovoja prieš jį, yra žmonės, gyvenantys pagal tam tikrus įrašų industrijos standartus - tai vieninteliai žmonės, kurie bijo ir patys grasina."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.