aA
Rusijos Karinio jūrų laivyno (KJL) vadovybė gins "ne versiją, bet poziciją", jog "Kursk" žūties priežastimi tapo susidūrimas su užsienio povandeniniu laivu. Tai "Interfax" sekmadienį pareiškė Rusijos laivyno vyriausiojo štabo atstovas. Pasak jo, "jokių kitų versijų KJL vadovybė nekomentuos".
Kursk
Kursk
"KJL vadovybė dabar įsitikinusi, kad "Kursk" nuskendo, susidūręs su užsienio povandeniniu laivu", pareiškė vyriausiojo štabo atstovas. "Dabar svarbu tik šimtu procentų nustatyti, kuriai iš dviejų NATO valstybių priklauso šis laivas".

Pasak štabo atstovo, "turėdama galvoje, kokie sunkūs kaltinimai gali būti pateikti šiai valstybei, Rusija šiuo metu labai kruopščiai stengiasi identifikuoti šį povandeninį laivą".

"Nepaprastai galingas sprogimas nusinešė ne tik mūsų geriausių povandenininkų gyvybes, bet ir sunaikino susidūrimo pėdsakus, tačiau ne visus. Tai, ką mes radome, byloja apie žūties priežastį, bet kol kas neįrodo, kokiai valstybei priklauso povandeninis laivas", sakė KJL vyriausiojo štabo atstovas.

"Tiksliai identifikuoti valstybę, kuriai priklauso katastrofą sukėlęs povandeninis laivas, itin sunku, nes visi NATO povandeniniai laivai atitinka vieningus technikos standartus", pareiškė jis.

Anksčiau spauda pranešė, kad povandeninio atominio laivo "Kursk" žūties rajone buvo trys užsienio povandeniniai laivai - JAV karinių jūrų pajėgų "Memphis" ir "Tolledo" bei Didžiosios Britanijos "Splendid".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.