aA
“Motorola” žada būti pirmąja kompanija, pristatysiančia “GPRS telefoną – “Timeport 260”. Naujasis produktas pilnai paruoštas prekybai ir jo kaina parduotuvėse turėtų būti apie 1000 litų.
Dar rugpjūčio mėnesį “Motorola” atstovai teigė, kad per ketvirtąjį metų ketvirtį Europiečiams pasiūlys GPRS telefoną. Kad ir kaip keista bebūtų atsižvelgiant į kai kurių “Motorola” tiekėjų sulaužytus pažadus, telefonas bus išleistas neatidėliojant.

Didžiosios Britanijos “Cellnet” mobiliojo ryšio operatorius jau dabar galėtų prekiauti šiais telefonai, nes jų sandėliai jau užpildyti.

Naujasis “Timeport 260” atrodo lygiai taip pat, kaip ir P3789 modelis, bet skirsis korpuso spalva – ji bus sidabrinė. Telefonas yra sąlyginai lengvas – svers tik 110 gramų, bus tridažnis (900, 1800, 1900 MHz), todėl turėtų labiausiai traukti dažnai keliaujančius asmenis.

“Motorola” mobiliojo ryšio operatoriams telefonus pardavinės kiek brangiau, maždaug už 1400 litų, tačiau šie, norėdami padidinti paklausą, greičiausiai subsidijuos dalį telefonų kainos.

“Motorola” gerokai pralenkė potencialius GPRS lenktynių varžovus: pirmasis “Ericsson” GPRS telefonas, kaip manoma, išeis sekančių metų pirmąjį arba antrąjį ketvirtį, tuo tarpu “Nokia” apie GPRS telefonus apskritai nutyli.

Lietuvoje “Timeport 260” telefonus pardavinės “Omnitel”, su “Motorola” pasirašiusi GPRS aparatūros teikimo sutartį. Bet greičiausiai iki 2001 metų sausio ar vasario mėnesių eiliniai vartotojai GPRS telefonų nusipirkti negalės, jais naudosis tik “Motorola” partneriai. Bet tai neturėtų būti didelė skriauda GPRS entuziastams – bet kokiu atveju kol kas GPRS paslaugų zonos aprėptis netgi pirmosiose naująją technologiją diegti pradėjusiose valstybėse yra labai maža.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.