aA
Dana Giachetto, Leonardo DiCaprio, Matto Damono, roko grupės “Phish” bei kitų garsenybių finansinis patarėjas, pagaliau buvo apkaltintas neteisėtai pasisavinęs 9 milijonus dolerių iš savo klientų sąskaitų, pranešė “Reuters”.
Giachettui, investicijų kompanijos “Cassandra Group” savininkui, taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl melavimo specialiai teisminei komisijai bei dėl paso neteisėto pakeitimo.

37-erių metų Giachetto naudojosi savo klientų pinigais tam, kad sumokėtų už savo biurų nuomą, asmenines keliones bei pramogas. Be to, 90 000 savo klientams priklausiusių dolerių jis be savo garsiųjų klientų žinios pervedė Niujorko Menų akademijai ir nusipirko naujutėlaitį prabangų “Mercedes Benz” automobilį.

Kai finansininko klientai imdavo skųstis dėl iš sąskaitų dingstančių pinigų, Giachetto susirasdavo naujus klientus, pasiimdavo iš jų grynųjų ir kompensuodavo pirmųjų nuostolius.

Anot “Reuters”, finansiniai dokumentai parodė, kad vien “Phish” prarado net 750 000 dolerių, kuriuos investavo į “Cassandra Group”, o pačiam Giachetto yra pateiktas daugiau kaip 8 milijonų dolerių ieškinys iš 25 neįvardintų jo klientų.

Jeigu finansininkas bus pripažintas kaltu, jo laukia 35 metai nelaisvės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.