aA
Audrius Bačiulis Konservatorių Ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus atstovas spaudai, buvęs liberalas
Iš tiesų “Lietuvos žinios” man pateikė siūlymą eiti dirbti į Rimvydo Paleckio vietą - vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju. Tačiau tai tik vienas iš mano gautų siūlymų. Ir kol kas nenorėčiau sakyti, ar aš eisiu ten, ar ne.

Liberalų sąjungos narys aš iš tiesų buvau ir net nežinau, ar jau tebesu, ar nebe. Aš pats prašymo išstoti iš Liberalų sąjungos, po to, kai nuėjau dirbti konservatorių premjero Andriaus Kubiliaus atstovu spaudai, nepateikiau, nes, remiantis Liberalų sąjungos senuoju Statuto variantu, partijos nariai perregistruojami kasmet po to, kai jie susimoka nario mokestį. Aš nario mokesčio jau kuris laikas nemoku.

Taigi, lyg ir nebeturėčiau būti Liberalų sąjungos nariu, turėčiau būti išbrauktas iš partijos sąrašų. O konservatoriaus A. Kubiliaus atstovu spaudai sutikau būti dėl to, kad Tėvynės sąjunga, kaip ir Liberalų sąjunga, yra dešiniosios orientacijos politinė jėga.

Žinoma, jeigu būsime visiškai objektyvūs, tai konservatoriaus Gedimino Vagnoriaus Vyriausybės politika buvo akivaizdžiai kairioji. Ar R.Pakso pirmoji Vyriausybė buvo dešinioji taip pat labai didelis klaustukas. O A.Kubiliaus Vyriausybė, išties, atėjo vykdyti dešiniųjų programos.

Taigi, mano, kaip tuomet liberalo, sutikimas tapti konservatorių premjero atstovu spaudai buvo grynai pasaulėžiūrinis dalykas. Ir čia partijos pavadinimas nelėmė jokio vaidmens.

Liberalą A.Bačiulį liberalai "nurašė"

Tai komentuoja:

Rimvydas Paleckis Koalicinės liberalų ir socialliberalų Vyriausybės premjero Rolando Pakso atstovas spaudai, nepartinis