aA
Henrikas Žukauskas Kandidatas į aplinkos ministrus, Seimo narys liberalas
Žinau lygiai tiek, kiek jūs, žurnalistai. Gal jūs net žinote daugiau už mane. Jau dvi savaites esu savotiškoje kovinėje parengtyje. Nežinau, kvies mane Prezidentas pasikalbėti ar jau nebe.

Beje, mano požiūris yra kur kas platesnis nei, kad iki šiol buvo skiriama dėmesio šiai sričiai. Mano tikslas kalbėti apie subalansuotą aplinkos politiką. Pagaliau šis laivas turi baigti siūbuoti.

Iki šiol būdavo, jei ministras statybos specialistas - visi stato ir niekas nesaugo aplinkos, jei aplinkosaugininkas - visi saugoja aplinką, bet niekas nestato. Statant privalome ir saugoti, laikytis paminklosaugos taisyklių, bet griežtų paminklosaugos reikalavimų laikymasis neturi stabdyti investicijų.

Aš nesutinku su ligšioline Aplinkos ministerijos vadovų vizija, kad reikia skirti dėmesį tik aplinkos apsaugai, o urbanistikos jau nebereikia. Man keista, kai atvažiuoja iš užsienio pinigingi investuotojai, kurie nori statyti, kurti darbo vietas, bet norėdami šitai daryti jie turi pusantrų metų derinti visus reikalavimus.

Nežinau, kuris investuotojas turi tokią geležinę kantrybę, kad tiek lauktų, o kartais netgi būna atmetami investuotojų siūlymai dėl griežtų paminklosauginių, aplinkosauginių reikalavimų. Pagaliau reikia kalbėti apie komunalinį ūkį, kuris yra perduotas savivaldybėms ir galima sakyti - yra visiškai sugriautas.

Ir jei Prezidentas galvoja, kad aš, kaip galimas aplinkos ministras, turėčiau tik kažką saugoti, tai aš nesutinku su tokia pozicija. Geriau jau tuomet likti parlamente, juk aš esu išrinktas Seimo nariu, gavau rinkėjų pasitikėjimo mandatą ir, turėdamas tokį puikų darbą, tikrai nemažaiu galiu nuveikti dirbdamas Seimo Aplinkos komitete.

Kandidatai į aplinkos ministrus - pasimetę

Tai komentuoja:

Darius Kuolys Prezidento patarėjas

Algirdas Kudzys Kandidatas į aplinkos ministrus, sostinės vicemeras