aA
Miškininkas Leonidas Ožiganovas iš Rusijos Nižnij Novgorodo srities Šarangos rajono Staraja Rudkos kaimo sugavo vilką didžios ir galingos rusų kalbos dėka.
Vyriausias Ožiganovų sūnus Alioša paryčiais turėjo važiuoti į miestą, į institutą. Todėl šeima nuėjo anksti gulti, kad nepramiegotų. Tik šeimos galva 40 metų L.Ožiganovas užsisėdėjo prie televizoriaus. O kai pusę dvyliktos ketino eiti gulti, kieme išgirdo šunų lojimą.

Medžiotojas L.Ožiganovas pagal savo šunų Snežoko ir Dingo lojimą gali nustatyti, ant ko jie loja. Šį kartą buvo panašu, kad loja ant šunų, kurių nemažai bėgioja kaime. Tačiau po kelių minučių Leonidas įtarė, kad vyksta kažkas negero. Jis iššoko į kiemą basas, apsivilkęs tik trumpikes ir marškinėlius - per šaltį į sniegą. O ten - keturi vilkai! Du užpuolė vieną šunį, kiti du kitą - tik gaurai į šalis lekia.

"Aš tuos vilkus išsvaidžiau, - pasakojo Leonidas, tarsi kalbėtų visai ne apie plėšrūnus, ant kurių snukių buvo šunų kraujas. - Griebiau tiesiog rankomis. Vieną už sprando, kitą už pasturgalio. Svarbiausia buvo juos atplėšti nuo šunų. Vienas vilkas iškart paspruko. Snežokas paskui jį. Kitas vilkas užtruko, matyt, norėjo padėti kitiems dviem, kurie draskė Dingą".

"Šuo inkšdamas įšoko į priemenę, o trys vilkai susispietė vienas prie kito. Ką reikėjo daryti? Ėmiau riebiai keiktis, o jie, matyt, pamiršo, iš kur atbėgo, šoko į šoną, praplėšė tinklą, kuriuo buvo aptvertas daržas", - pasakojo L.Ožiganovas.

"Vilkai pateko į daržą ir nežinojo, kaip pasprukti. Nubėgo į tolimiausią kampą. Aš basas per sniegą apibėgau daržą. Jie puolė į kitą pusę ir atsidūrė avietyne. Vieną pagriebiau už uodegos ir patraukiau prie aptvaro viršutinės lentos. Jis ir pakibo: pasturgalis viršuje, o priekinėmis letenomis pusnyne kapstosi. Mėgino man įkąsti ir persiversti per tvorą į mano pusę. Laikiau jį už uodegos ir šaukiau žmonai iš visų jėgų: "Nešk šautuvą!" - pasakojo miškininkas.

Keikėsi riebiai Leonidas ilgai, apie 10 minučių. Vos neužkimo. Jei ne sužeistas Dingas, kuris inkštė priemenėje, jo žmona Tamara galbūt ir nebūtų išgirdusi, nes kambario langai yra į kitą pusę.

Tamara išbėgo tik su naktiniais marškiniais, tamsu, nieko nematyti, tik girdi, kad vyras šaukia: "Nešk šautuvą, vilką už uodegos laikau!" Ji puolė į namą, atnešė šautuvą.

"Ar užtaisytas? - šaukė Leonidas žmonai. - Žadink Aliošą!" O Alioša jau ir pats išgirdo, iššoko vien su trumpikėmis, griebė šautuvą ir nušovė žvėrį.

Trofėjų įtempė į namą ir ėmė juoktis. Vos ne iki paryčių springo juokais: ir atsitik taip - vilką už uodegos pagavo! Ir jokio įkandimo, net įbrėžimo!

Kiti du vilkai, peršokę tvorą, nubėgo atgal į mišką. Vieną jų Leonidas kartu su jėgeriu prisivijo tą pačią naktį. Dabar abu vyrai turi po vilko kailį.

"Lietuvos rytas"