aA
Iš 191-o Ebolos hemoragine karštlige šiaurės Ugandoje susirgusio žmogaus mirė 68, penktadienį paskelbė Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO).
Tarp mirusiųjų yra slaugė, mirtina liga užsikrėtusi nuo pacientų, sakė šios Jungtinių Tautų (JT) agentūros atstovas spaudai. Pirmadienį mirusiųjų buvo 55. PSO mano, kad ligos protrūkis tęsis dar du ar tris mėnesius ir kad aukų daugės.

Nuo Ebolos hemoraginės karštligės, kuri plinta per tiesioginius kontaktus ir sukelia stiprų vidinį bei išorinį kraujavimą, vaistų nėra. Inkubacinis ligos periodas tęsiasi nuo dviejų iki 21 dienos.

Ebolos viruso kilmė tiksliai nežinoma, taip pat neaišku, kaip ir kodėl kyla ligos protrūkiai. Susirgę žmonės ne tik kraujuoja, bet ir karščiuoja, viduriuoja, vemia, jaučia silpnumą, galvos, pilvo, gerklės ir raumenų skausmus.

Prieš protrūkį Ugandos šiauriniame Gulaus regione Ebolos hemoragine karštlige sirgo beveik tūkstantis žmonių, o 793 jų mirė. Ebolos virusas atrastas 1976 metais Kongo Demokratinėje Respublikoje, kur nuo šios ligos mirė daugiau kaip 270 žmonių.

1995 metais Kongo Kikvito mieste mirė 245 Ebolos hemoragine karštlige susirgę žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.