aA
Jurgis Razma Seimo narys konservatorius
Tai nėra solidi situacija. Vertėtų pirma priimti sprendimą savo frakcijoje Seime - ar jie pritaria tokiam siūlymui, ar ne; o ne prieš tai per spaudą išplatinti pranešimus, kad jie kviečia konservatorius į Seimo vadovybę, bet pastarieji užsispyrę nenori deleguoti savo atstovo.

Dabar, kai mes pasiūlėme savo atstovą Arvydą Vidžiūną į Seimo pirmininko pavaduotojus, atrodo, svarstymai socialliberalų frakcijoje užsitęsė. Pati Naujoji sąjunga atsidūrė dviprasmiškoje padėtyje.

Mano žiniomis, jie nėra kol kas priėmę neigiamo atsakymo, bet dar neapsisprendė ir teikti A.Vidžiūno kandidatūros į Seimo pirmininko pavaduotojus. Po šitokio atvejo, jie patys apsunkina geranorišką bendradarbiavimą ir kontaktus su kitomis politinėmis jėgomis.

Tokio nesolidaus socialliberalų elgesio apraiškų yra ir daugiau. Žinoma, tarkime, jų užsitrigimą kai kuriuose statutiniuose klausimuose galima teisinti ir nepatyrimu, bet šioje vietoje įpatingo patyrimo nereikia. O mūsų frakcija laukia ramiai - nei labai mes verksime, nei labai džiauksimės tiek vienu, tiek kitu atveju.

A.Paulauskas atsuko nugarą konservatoriams

Tai komentuoja:

Arvydas Vidžiūnas Seimo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos seniūno pavaduotojas

Dangutė Mikutienė Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnė

Česlovas Juršėnas Seimo pirmininko pavaduotojas, Socialdemokratinės frakcijos narys