aA
Jungtinių Valstijų generalinė prokurorė Janet Reno (Dženet Rino) pareiškė iki paskutinio momento mėginusi surasti taikų būdą Eliano Gonzalezo (Eliano Gonsaleso) ir jo tėvo susitikimui, tačiau berniuko giminės Majamyje prieštaravo jai kiekviename žingsnyje.
"Kiekviename žingsnyje Majamyje gyvenantys giminaičiai keitė savo pozicijas ir sudarydavo kliūčių", J. Reno sakė spaudos konferencijoje, praėjus kelioms valandoms po to, kai ginkluoti pareigūnai įsiveržė į namus vadinamoje Mažojoje Havanoje ir išsivežė šešerių metų Elianą.

Pasak jos, visą penktadienio naktį trukusios derybos su Kubos ir Amerikos tarpininkais žlugo, ir nebuvo kito kelio, kaip grąžinti berniuką jo tėvui Juanui Migueliui Gonzalezui (Chuanui Migeliui Gonsalesui).

Atsakinėdama į klausimus, ji gynė gausios jėgos panaudojimą berniuko grąžinimo operacijoje, ką dar labiau išryškino nuotrauka, vaizduojanti pareigūną su automatu, nukreiptu į Elianą laikantį vyrą.

"Kuomet teisėsauga patenka į tokią padėtį, reikia būti pasirengusiems bet kokiems netikėtumams", sakė J. Reno. Jai kalbant, Eliano tėvą policijos kortežas lydėjo į netoliese esančią oro pajėgų bazę, kur jis susitiko su savo sūnumi.

"Dėl to visa ir atsitiko - tėvo ir sūnaus ryšio", sakė J. Reno. Jos tvirtinimu, apie šį reikalą ji vakar dukart kalbėjosi su prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu), taip pat susisiekė su juo šeštadienio rytą, tuoj po 5 val. (9 val. Grinvičo laiku) pasibaigus išlaisvinimo operacijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.