aA
Jugoslavijos prezidentas Vojislavas Koštunica pripažino, kad jo šalies pajėgos Kosove vykdė genocidą. Jis išreiškė pasirengimą imtis atsakomybės už nusikaltimus, kuriuos įvykdė jo pirmtakas Slobodanas Miloševičius.
Jungtinių Tautų ( JT) teismas yra pateikęs S. Miloševičiui kaltinimus dėl jo saugumo pajėgų nusikaltimų prieš Kosovo etninių albanų daugumą. Teisiškai Kosovas vis dar priklauso Serbijai, tačiau faktiškai nuo praėjusio birželio ši provincija tapo tarptautiniu protektoratu.

V. Koštunica, kuris davė interviu televizijai CBS, buvo paklaustas, ar kyla kokių nors abejonių, kad Jugoslavijos kariuomenė ir policija yra kaltos dėl genocido Kosove.

"Tai yra nusikaltimai, o žmonės, kurie buvo nužudyti, yra aukos", pasakė prezidentas, pridurdamas - "aš taip pat privalau pasakyti, kad esama daugybės nusikaltimų ir iš kitos pusės, ir kad buvo nužudyta serbų".

Jis išreiškė pasirengimą "prisiimti kaltę už visus tuos žmones, kurie buvo nužudyti" ir už tai, ką padarė S. Miloševičius.

"Kaip serbas, aš prisiimsiu atsakomybę už daugelį šių nusikaltimų", sakė V. Koštunica.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.