„Saulėtekio parko“ generalinė direktorė L. Balčiūnė sako, kad Vilnius – ir Lietuva – kaip besiformuojanti ekosistema yra universali. Jos nuomone, šalyje kuriama puiki terpė moterų augimui profesinėje srityje, rašoma startuolių naujienų platformoje „Sifted“.

„Mes greitai atsikratėme iki 1990 m. buvusios kultūros, kaip startuolis greitai prisitaikome, randame tai, kas mums patinka, ir darome tai, kas mums patinka – sukūrėme savo kultūrą, kurioje moterys yra mokslininkės, įkūrėjos ir lyderės. Turime moterų įgalinimo iniciatyvų, tokių kaip „Women In Tech“, „Women4Cyber“ ir verslo moterų asociacija „Leaders“, – cituojama L. Balčiūnė.


M. Paulė sako, kad lietuvės taip pat linkusios orientuotis į karjerą dėl kultūrinių ir istorinių priežasčių: „Istoriškai Lietuvoje moterys visada siekė aukštojo mokslo – tai darė mūsų tėvai ir net kai kurie seneliai. Galbūt vis dar neturime daug moterų, užimančių vadovaujančias pareigas, tačiau moterys tampa steigėjomis, generalinėmis direktorėmis arba vadovauja biotechnologijų bendrovėms, o tai yra įkvepiantis pavyzdys kitoms moterims.“

Vilnius – profesionalų traukos centras

Šalyje vykdoma šeimai palanki politika, gera gyvenimo kokybė ir požiūris į darbą bei lyčių lygybę pritraukia talentingus pasaulio gyventojus. Vilnius pritraukia pasaulinius technologijų talentus ne tik dėl klestinčios startuolių ekosistemos, bet ir dėl tikslingų socialinių iniciatyvų, pavyzdžiui, emigrantams skirtų kampanijų „Move to Vilnius“. 2022 m. miesto gyventojų skaičius išaugo daugiau nei 5 proc., o iki 2030 m. turėtų pasiekti 830 tūkst. gyventojų.


„Vilniuje yra puiki aplinka: Šiuo metu gyvenu 10 minučių kelio nuo senamiesčio, bet taip pat esu netoli didelio valstybės saugomo miško. Yra daug mokyklų, darželių, butų, namų, viskas taip arti – ir tai traukia žmones. Gyveni Europos šalies sostinėje su viskuo, ką ji gali pasiūlyti, ir kartu tai patogu, be to, gali derinti darbą ir asmeninį gyvenimą“, – „Sifted“ sakė M. Paulė.

Priešingai nei visame pasaulyje vykstantys masiniai atleidimai technologijų srityje, Lietuvos startuoliai 2022 m. samdė talentingus darbuotojus – jų skaičius, palyginti su 2021 m., išaugo 13 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją