2013 m. rugpjūčio 30 d. įkurta Lietuvos atsakingo verslo asociacija – nacionalinė tvaraus verslo ekosistemos kūrėja, šiuo metu vienija beveik 50 įmonių ir organizacijų. Asociacija siekia skatinti tvaraus verslo vystymąsi, kurti partnerystes, stiprinti kompetencijas ir burti tvarumo specialistus, rašoma pranešime spaudai.

„Asociacija tampa dar atviresnė – nuo balandžio pradžios į individualius narius kviečiame kandidatuoti visus, dirbančius tvarumo srityje ir atitinkančius narystės kriterijus: tuos, kurie nori dalytis asmeniniu laiku, žiniomis ir kompetencijomis, taip pat gali atstovauti tvarumo ekspertams visuomenėje“, – sako LAVA valdybos pirmininkė, advokatė Jurgita Judickienė.

Kokios individualių narių teisės ir pareigos?

Individualūs asociacijos nariai gali naudotis visa LAVA teikiama metodine medžiaga, informacija ir pagalba, gauti informaciją apie organizuojamus renginius (konferencijas, seminarus, mokymus ir kt.) tvaraus verslo tema Lietuvoje ir užsienyje, naudotis nuolaidomis renginiams ir kasmetinei seminarų sesijai, taip pat – dalyvauti diskusijose ir renginiuose pranešėjo teise atstovaudami LAVA.

Nariai gali teikti siūlymus supranacionalinėms, valstybinėms, savivaldybių ir kitoms institucijoms, kuriose atstovauja ir tvaraus verslo principus gina LAVA, dėl atsakingos veiklos kriterijų, vertinimų, strategijų, programų, įstatymų bei kitų teisės ar rekomendacinio pobūdžio aktų.

Individualūs nariai turi teisę dalyvauti LAVA visuotiniame narių susirinkime be balsavimo teisės, teikti pasiūlymus visiems asociacijos valdymo ir kitiems organams (jų nariams) šių organų kompetencijos klausimais, siūlyti kandidatus ir būti išrinkti į asociacijos valdymo organus.

Norintys tapti LAVA nariais turi sumokėti stojamąjį mokestį ir metinį narystės mokestį, o vėliau įsipareigoja laikytis LAVA įstatuose apibrėžtų savo pareigų ir naudotis teisėmis asociacijoje.

„Norime plėsti tvarumo temomis besidominčią bendruomenę. Asociacijos nariai įtvirtino ilgametę bendrystę ir dabar yra pasiruošę priimti naujų entuziastų – laukiame siekiančių žinių, efektyviai skleidžiančių tvarumo žinią ir tvarumo judėjimą Lietuvoje stiprinančių narių“, – sako LAVA vadovė Indrė Kavaliauskaitė.

Kokie yra individualios narystės kriterijai?

Į LAVA gali įstoti fiziniai asmenys, turintys bent 2 metų profesinę darbo patirtį, susijusią su tvarumo valdymu versle, arba turintys tvaraus verslo, tvariųjų finansų ar kitų susijusių sričių aukštąjį išsilavinimą. Visi individualūs nariai įsipareigoja aktyviai prisidėti prie LAVA projektų, renginių ir iniciatyvų viešinimo, yra pasirengę dalintis patirtimi su kitais LAVA nariais, siekdami skatinti bendradarbiavimą ir tvarumo profesionalų bendruomenės puoselėjimą.

Pasak I. Kavaliauskaitės, tikimasi, kad individualus narys savo profesinėje ir kasdieninėje veikloje maksimaliai prisidės prie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo ir lojaliai bei solidariai elgsis kitų asociacijos narių atžvilgiu.

Kaip galima kandidatuoti?

Kandidatūras į individualius LAVA narius galima teikti jau dabar – susidomėję rašykite el. paštu info@asociacijalava.lt ir jums bus atsiųsta anketa.

Narystės anketoje kandidatai prašomi nurodyti savo vardą, pavardę, pareigas dabartinėje darbovietėje ir nuo kada joje dirba, taip pat išsilavinimą. Be šių išvardintų asmens duomenų, prašoma aprašyti savo profesinę patirtį, susijusią su tvarumo veikla, ir argumentuoti, kodėl norima tapti LAVA nariu.

Kandidatai bus pakviesti į pokalbį su LAVA valdyba. Šis asociacijos valdymo organas nagrinėja pateiktas anketas ir priima sprendimą dėl asmenų priėmimo į asociaciją.

Daugiau informacijos apie individualią narystę ir narystės įkainius galima rasti asociacijos svetainėje www.atsakingasverslas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją