Fashion Revolution Week’24

Odė lietuviškam dizainui

Leidinio kūrėjos Gintarė Sadauskaitė ir Karolina Kalinauskaitė sako, kad „Siluetas“ – tai meilės laiškas Lietuvos kūrėjui.

„Kurdamos atsispyrėme nuo diskusijos, kad svarbu suteikti pavidalą kūrėjų darbams, kurie įvairiais būdais formuoja šiandienos lietuviškąjį mados ir meno naratyvą. Leidinio kūrybiniame procese naudojami jau pagaminti drabužiai bei artefaktai. Jie yra perdirbami ir pernaudojami, taip perrašant jų anksčiau numatytą prasmę bei perkeliant juos į dabarties plotmę“ – pasakoja autorės.

G. Sadauskaitė ir K. Kalinauskaitė tyrinėdamos žmogaus atmintį ryšyje su drabužio atmintimi, siekia palikti pėdsaką – kad ir blankų ir nežymų – lietuviškojoje atmintyje.

Vaizduotę žadinantis leidinys

Idėjos autorės sako, kad žmogaus siluetą pabrėžiančios ar deformuojančios dizaino formos, neįprasti šukuosenų ir makiažo pasirinkimai bei ilgo išlaikymo fotografijos technika žadins „Silueto“ skaitytojo smalsumą bei vaizduotę, tačiau paliks žiūrovui laisvę užpildyti vizualinio konteksto spragas savo suvokimu ir emocijomis.

Fashion Revolution Week’24

„Siluetas“ yra išleidžiamas renginio metu ribotu tiražu savo srities profesionalų – spaudos namų „Add Print“. Jų ilgametė patirtis rinkoje bei dėmesys kokybei leis fiziškai rankose pajausti leidinio siluetą. Organizatoriai po žurnalo pristatymo kvies pasimėgauti pašnekesiais bei šokiais, o vakarėlio užkūrimu rūpinsis žinomi naktinės klubų kultūros atstovai.

„Fashion Revolution Week’24“ – tai judėjimas, siekiantis suburti mados bendruomenę ir pademonstruoti, kad tvarūs pasirinkimai neriboja, o kaip tik praturtina stilių kūrybiškais sprendimais bei prisideda prie unikalumo išryškinimo.

„Silueto“ pristatymas jau šį ketvirtadienį, balandžio 18 d. 20 val. „Gallery 1986“ erdvėse, Kauno g. 32, Vilniuje. Renginys – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją