Pasaulinis tvarios mados judėjimas „Fashion Revolution“ balandžio mėnesį minės savo veiklos, skatinant sąmoningos mados produktų gamybos ir vartojimo, dešimtmetį. Šiai progai paminėti „Fashion Revolution Lithuania“ kartu su bendraminčiais „2ndHeaven“ ir „Think2“ rengia „Fashion Revolution Week’24“ bei kviečia įsitraukti į tvarios mados ir meno sintezę eklektiškoje „Gallery 1986“ erdvėje.

„Fashion Revolution Week’24“

Pirmąją renginio dieną, balandžio 15-ąją, mados žurnalistė Deimantė Bulbenkaitė savo paskaitoje kels klausimą, ką rinksis mados vartotojas – greitą ar lėtą madą. Renginio metu svečiai galės susipažinti su tvarių mados dizainerių darbais, pasinerti į video instaliacijos vaizdus bei apžiūrėti Vilniaus dailės akademijos studentų darbus tvarios mados tema.

Balandžio 18-ąją bus pristatytas nepriklausomas riboto tiražo leidinys „Siluetas“, sutelktas į penkis dizainerius, formuojančius lietuviškąjį mados ir meno identitetą. „Siluetas“ dėl pakartotinio panaudojimo ir perdirbimo iš naujo apibrėš išmestus objektus ir perrašys istoriją bei prisiminimus, perkeldamas juos į dabarties plotmę.

„Fashion Revolution Week’24“

Šeštadienį, balandžio 20d. renginio organizatoriai kvies sudalyvauti „2ndHeaven“ mugėje, kurioje iš privačių kolekcijų bus galima įsigyti ne tik kruopščiai prižiūrėtų drabužių, bet ir meno dirbinių, dizaino objektų, taip suteikiant jiems antrą gyvenimą.

„Fashion Revolution Week’24“ – tai judėjimas, siekiantis suburti mados bendruomenę ir pademonstruoti, kad tvarūs pasirinkimai kasdienybėje neriboja, o kaip tik praturtina stilių kūrybiškais sprendimais bei prisideda prie kiekvieno unikalumo išryškinimo. Būrys puikių dizainerių, menininkų ir edukatorių susitiks siekdami bendro tikslo – kurti galingą tvarios mados ir meno sinergiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją