Agnė Gaisrė, „Miesto laboratorijos“ įkūrėja sako, kad prieš šešerius metus Antakalnyje nebuvo kur susitikti po darbų, išgerti kavos, arbatos ar pavalgyti.

Pasak A. Gaisrės, idėja kilo „iš poreikio, ko mums pačioms reikėjo šiame mieste, nes mes visos buvom antakalnietės ir visos čia gyvenome.“ Įkūrėja sako sulaukusi pagalbos iš draugų ir šeimos, o „Miesto labaratorijos idėja buvo pasitikta su daug entuziazmo ir noro.

Moterys užsidegė kurti bendruomeninę kavinę. Agnė pamena, kaip kažkas joms davė vertingą patarimą – iš pradžių burkite bendruomenę, o po to ieškokite pastato.

„Savo veiklą pradėjome be fizinės vietos, susitikdami pas mane ar draugę virtuvėje, glaudėmės Antakalnio seniūnijoje, Sapiegų parke organizavome muges. Jau tada pradėjome apie save burti žmones, kalbėdamos, kad į dėžutę renkame pinigus ir kuriame bendruomenės centrą“, – prisimena A. Gaisrė.

Nuo pat veiklos pradžios „Miesto laboratorijoje“ buvo veikiama dvejomis kryptimis – buvo buriama bendruomenė ir diegiami tvaraus ekologiško gyvenimo principai.

Įkūrėja sako, kad žmonėms iš pradžių buvo keista, kad maisto čia negalima išsinešti, jis dedamas į panaudotus stiklainius, kuriuos reikia grąžinti: „Jeigu nori išsinešti, jie ateina su savo indais.“

Laida „Ateities karta“

„Miesto laboratorijoje“ galima atsigerti kavos, pavalgyti, pabendrauti, apžiūrėti parodą ar ramiai paskaityti knygą. Taip pat čia galima įsigyti rūbų su bendruomenės simbolika. Kodėl už namo slepiasi mamutas? Todėl, kad Antakalnyje prieš keletą metų buvo rasti mamuto griaučiai.

„Miesto laboratorijoje“ vyksta paskaitos, koncertai, čia galima švęsti asmenines šventes, rinktis į bendruomeninius pusryčius. Ir, žinoma, ateiti su kokia nors idėja, kurią bendruomenė jums padės įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)