„SEB Lietuvoje dirba daugiau kaip 3000 darbuotojų, esame vienas didžiausių finansų sektoriaus darbdavių. Mums svarbi įtrauktis ir įvairovė organizacijoje. Taip pat turime aukštus darbo atlygio skaidrumo standartus ir procesus, kuriais vadovaujamės įdarbindami, skirdami atlygį, o vėliau periodiškai jį peržiūrėdami. Darbuotojų atlygius peržiūrime kasmet ir siekiame išlaikyti aukščiausius standartus rinkoje. „Lygiaverčio atlygio“ apdovanojimas yra svarbus įvertinimas visai organizacija. Nuoširdžiai dėkoju kolegoms, kurie kasdien prisideda kurdami vidinę kultūrą SEB ir siekia, kad mes ir toliau būtume vertinami kaip patrauklus darbdavys“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko Lietuvoje vadovė.

Lygiaverčio atlygio apdovanojimui įmonės yra skirstomos į kategorijas pagal darbuotojų skaičių ir vertinamos pagal keturis pagrindinius kriterijus:

  • atlygių homogeniškumą, matuojant bazinių atlygių tose pačiose pozicijose skirtumą
  • rinkos indeksą, matuojantį darbuotojų dalį, kurių atlygiai nesiekia žemiausio rinkos standarto
  • atlyginimų skirtumus tose pačiose pareigose pagal lytį
  • lyčių pusiausvyrą įmonės vadovybėje


SEB yra pirmaujanti Šiaurės šalių finansinių paslaugų grupė. Lietuvoje veikia įvairias finansines paslaugas teikiančios SEB įmonės: AB SEB bankas, SEB grupės paslaugų centras Vilniuje („Skandinaviska Enskilda Banken AB“ Vilniaus filialas), „SEB Life and Pension Baltic SE“ Lietuvos filialas ir UAB „SEB investicijų valdymas“.