„Prieš daugiau negu dvejus metus verslas visame pasaulyje susidūrė su dar nematytu pandemijos iššūkiu, daug dėmesio buvo skirta aplinkosaugai ir klimatui, dabar dominuoja energetinis saugumas ir tai, kaip verslui persitvarkyti reaguojant į karą Ukrainoje. Jau dabar matome išaugusias energijos ir dujų kainas, kai kur sutrikusias logistikos grandines ir žmogiškųjų bei kitų išteklių trūkumą, o kas laukia ateityje? Kur žengia visuomenė, kokia aplinka formuos pasaulio ekonomiką ir mūsų visų poreikius? Viena aišku – investicijos į atsinaujinančią energetiką ir darbuotojų kompetenciją yra būtinos, o į kitus klausimus atsakyti gali futuristai ir savo srities specialistai. Kurių, neabejoju, EBIT konferencijoje netrūks“, – teigia SEB banko vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

 Sonata Gutauskaitė Bubnelienė

Pasak didžiausios Baltijos šalyse verslo renginių organizavimo įmonės „Confinn“ vadovo Dainiaus Baltrušaičio, EBIT konferencija – puiki erdvė apsikeisti gerąja patirtimi ir inovatyvių sprendimų paieškai, nes konferencijoje susitinka verslūs, žingeidūs ir socialiai atsakingi protai.

„Kasmet vadovų konferencija EBIT sutraukia daugiau nei 1.000 dalyvių... abejoti kartu. Mat ši konferencija, visų pirma, yra apie tai: abejoti tuo, ką girdi, kvestionuoti tai, ką žinai, ir leisti sau išsinešti naują... naują požiūrį, naują idėją, naują veiksmą. Ir nors pats sakau, kad abejoti labai sveika, vis tik dėl vieno dalyko esame tikri: kai toks skaičius bendraminčių susirenka dalytis mintimis ir idėjomis, visuomet gimsta daug pozityvaus proveržio Lietuvos versle. Esame tikri, kad kartu su konferencijos pagrindiniu partneriu SEB banku žengsime dar tvirtesnį žingsnį, siekdami šių tikslų“, – sako D. Baltrušaitis.

 Dainius Baltrušaitis

Nors dabar visų svarbiausia sustabdyti karinius veiksmus ir smurtą Ukrainoje, karo pasekmės verslui, tikėtina, bus trumpalaikės ir neprilygs pandemijai – įmonės žengs į naujas rinkas ir telks dėmesį bei kapitalą Vakarų rinkose.

Kita dar viena svarbi verslo kryptis – žalioji transformacija. Tai naujų galimybių era, nes išteklių efektyvinimas gali padidinti ir verslo apyvartą, ir šalies BVP, nekalbant apie sukuriamas geresnes darbo vietas ir švaresnį pasaulį.

Šiemet didžiausia vadovų konferencija Lietuvoje EBIT vyks rugsėjo 8–9 dienomis.