„Naująja mūsų programa susidomėjo daugiau negu 200 dešimtų ir vienuoliktų klasių moksleivių, daugiau kaip 120 iš jų pateko į antrą etapą ir jau pradėjo mokymus. Lietuvoje ambasadorių programoje dalyvauja mokiniai iš penkiolikos įvairių miestų – nuo Vilniaus, kitų didmiesčių iki mažesnių miestelių – Gargždų, Kėdainių, Prienų, Raseinių. Be to, programoje dalyvauja ir viena dvejais metais jaunesnė keturiolikmetė moksleivė, jau kurianti savo verslą, besilankanti universitetų paskaitose,“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Po mokymų, gavę žinių tiesiogiai iš savo sričių ekspertų, mokiniai toliau jomis dalinsis savo miestų mokyklose ir taip padės didinti finansinį jaunimo raštingumą šalyje. Anot E.Dovbyšiėnės, ši programa unikali tuo, kad mokiniai žinias gaus tiesiai iš savo bendraamžių ir tai padės perteikti patarimus moksleiviams suprantama kalba.

Programos metu moksleiviams SEB bankas organizuos ne tik su finansų valdymu ir finansiniu raštingumu susijusius mokymus, bet ir rengs bendrųjų įgūdžių paskaitas apie viešąjį kalbėjimą, asmeninį prekės ženklą, paslaugų dizainą, tvarų gyvenimą. Visos programos įgyvendinimo metu mokiniai turės asmeninį mentorių – SEB banko darbuotoją, kuris jiems padės tobulėti asmeniškai ir suteiks patarimų, kaip savo žinias perduoti bendraamžiams.

Pabaigę mokymus, mokiniai galės vesti finansinio raštingumo pamokas įvairiose klasėse savo ir kitose mokyklose. Be to, visi programoje dalyvaujantys moksleiviai iš Baltijos šalių galės bendradarbiauti tarpusavyje virtualioje komandoje, o pasibaigus programai pateikti prašymą atlikti praktiką SEB banke ir dalyvauti kasmetinėje banko praktikos programoje jaunimui „Jaunimo laboratorija“.

Ambasadorių programa moksleiviams truks iki 2022 metų birželio.