„Jo gavimas BTA tampa svarbiu konkurenciniu pranašumu dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose”, – teigia Ineta Jegelevičienė, BTA Administracinio skyriaus vadovė. Pasak jos, sertifikatas taip pat neabejotinai gerina įmonės įvaizdį. „Vis daugiau klientų nori palaikyti tvarų verslą, prekes ir paslaugas perka iš įmonių, kurios savo veiklą grindžia tvarumu. Šio sertifikato turėjimas yra dar vienas įrodymas ir priminimas apie BTA pasiekimus tvarumo kelyje. Nuo šiol galime teisėtai sakyti – esame tvari įmonė“, – sako I. Jegelevičienė.

Nors sertifikavimas turi ypatingą svarbą BTA, verta pabrėžti, kad tai nebuvo pagrindinis įmonės tvarumo kampanijos tikslas, veikiau natūralus ilgalaikės ir nuoseklios tvarios veiklos padarinys. BTA nuosekliai stengiasi mažinti savo sukuriamą CO2 pėdsaką: vertina ir matuoja elektros, šildymo sąnaudas, pereina prie energiją tausojančio LED apšvietimo, investuoja į naujesnius, mažiau taršius hibridinius automobilius. Be to, įmonėje nuolat vykdomos iniciatyvos: „Velomaster“, „Do For Nature“, „Biuras be popieriaus“, kurios tik stiprina žinią, jog šiai draudimo bendrovei rūpi ne įšokti į tvarumo traukinį ar sekti kokias nors madas, o iš tikrųjų rūpintis aplinka ir joje veikiančiais žmonėmis.

ISO sertifikato gavimas – didelis žingsnis BTA tvarumo kelyje, tačiau tikrai ne paskutinis. Jau nuo kitų metų BTA centrinė būstinė persikels į naują biurą, patenkantį tarp 10 tvariausių biurų pastatų Europoje.