Kaip pasakoja BTA Latvijoje Rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento direktorė Elīna Zvejniece, iniciatyva pasodinti mišką yra dalis bendrovės vykdomos tvarumo ir socialinės atsakomybės strategijos bei reikšminga investicija į bendrovės ir visų Latvijos gyventojų ateitį.

„Tvarumas yra viena iš BTA strateginių varomųjų jėgų, todėl investuojame į tvarią ateitį ir stengiamės prisidėti prie CO2 emisijų mažinimo. Kadangi miškai yra vieni didžiausių pagalbininkų šalinant anglies dvideginį, nusprendėme, kad papildomi 15 tūkst. medžių ne tik praturtins mūsų miškus, bet ir taps puikia priemone kovojant su klimato kaita“, – sako E. Zvejniece.

Šis miškas, kaip teigia BTA atstovė Latvijoje, išties išskirtinis, mat prie jo sodinimo ir puoselėjimo savo rankomis prisidėjo patys bendrovės darbuotojai.

„BTA darbuotojai vertina galimybę dalyvauti tvarumo veikloje, todėl daugiau nei 60 mūsų darbuotojų Latvijoje dalyvavo miško sodinimo dienoje, o dabar seka jo augimo procesą. Iš kolegų sulaukėme tik teigiamų atsiliepimų apie šią iniciatyvą, todėl visi labai džiaugiamės, kad galėjome sukurti dar vieną „žalesnį“ kampelį pasaulyje“, – sako E. Zvejniece.

Neabejojama, kad po kelių dešimtmečių BTA tvarus miškas taps puikia rekreacijos vieta ne tik bendrovės darbuotojams, bet ir visiems Latvijos gyventojams bei šalies svečiams. Čia bus galima leisti laiką su šeima, draugais, ilsėtis ar rinkti miško gėrybes.

„Jau dabar kolegos periodiškai aplanko sodinukus, juos prižiūri ir smagiai leidžia laiką gamtoje. Žinoma, po kelių dešimčių metų medžiai miške bus didesni ir tuomet galbūt visi galėsime čia grybauti ar uogauti“, – tikisi BTA Latvijoje Rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento direktorė.

Pasodintas BTA miškas – dar vienas didelis bendrovės žingsnis siekiant kovoti su pertekliniu popieriaus naudojimu. Jau daugiau nei penkerius metus visi dokumentai BTA yra pasirašomi tik elektroniniu būdu, nenaudojant popieriaus. Praėjusių metų pabaigoje BTA tapo pirmąja draudimo bendrove, gavusia Pasaulio gamtos fondo Green Office sertifikatą, o šiemet – ISO9001:2015 ir ISO 14001:2015 sertifikatus, įrodančius tvarumo strategijos sėkmę. Tačiau tai, anot E. Zvejniece, ne riba, o stimulas ir toliau organizuoti darbą remiantis geriausiomis tvarumo praktikomis.

Siekdama dar labiau sušvelninti neigiamus klimato kaitos padarinius, susijusius su neperdirbamomis atliekomis, BTA palaipsniui žada atsisakyti ir plastikinių sveikatos draudimo kortelių ir jas pakeisti elektroninės kortelėmis, kurios, pasibaigus jų galiojimo laikui, netaps atliekomis.

„BTA yra atsakinga įmonė, kuriai rūpi aplinka ir tvarūs sprendimai, todėl įmonė nuolatos plėtoja savo tvarumo veiklą, padedančią sušvelninti neigiamą klimato kaitos poveikį ir žengti arčiau JT Paryžiaus susitarimo tikslų“, – sako E. Zvejniece.