Seminaras skirtas įvairių dalykų mokytojams, švietimo specialistams ir visiems ateities kartas ugdančių švietimo įstaigų atstovams. Seminaro metu pranešimus skaitys bendrovės „Ignitis“ verslo klientų ir plėtros tarnybos vadovas Haroldas Nausėda bei lektorė, verslo konsultantė ir psichologė Laura Rimkutė.

„Energetikos sektorius yra svarbių transformacijų centre. Nuo sėkmingo perėjimo prie žaliosios energetikos priklauso pasaulio ateitis, o dabartinių moksleivių laukia išties svarbūs darbai. Moderniame energetikos sektoriuje yra perspektyvių, aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų. Visgi jaunimo požiūris į energetikos sektorių dažnai yra grįstas pasenusiais stereotipais, inžinerinės ar kitos energetikos sektoriui aktualios studijos vis dar nesulaukia pakankamo stojančių skaičiaus. Šią situaciją reikia keisti, o tai darant ir mokytojams tenka svarbus vaidmuo“, – sako #EnergySmartSTART edukacinių programų vadovė Vaiva Rutkauskaitė.

Anot V. Rutkauskaitės, organizuojamu seminaru siekiama ne tik paskatinti mokytojus gilinti žinias apie energetikos sektorių ir jas panaudoti moksleivių ugdymui, bet ir dar sykį priminti apie šviečiamojo ir pedagoginio darbo prasmę bei svarbą.

Seminare švietimo įstaigų atstovai galės daugiau sužinoti apie šiuolaikinę energetiką Lietuvoje ir pasaulyje, jos pokyčius ir laukiančius iššūkius. Šioms temoms bus skirtas H. Nausėdos pranešimas. Antrasis seminaro pranešimas, kurį skaitys L. Rimkutė, bus dedikuotas darbo su jaunais žmonėmis prasmės temai. Bus kalbama apie tai, kokią įtaką mokytojai turi jaunų žmonių pasirinkimams ir platesniems pokyčiams visuomenėje.

Norintys dalyvauti nemokamame nuotoliniame seminare turi užsiregistruoti šioje nuorodoje: Registracija į seminarą

#EnergySmartSTART programa yra skirta moksleiviams, studentams, mokytojams ir visiems, kam įdomi energetikos tema. Prie programos prisijungusios energetikos įmonės įgyvendina įvairias edukacines ir socialines iniciatyvas, organizuoja moksleiviams ekskursijas į energetikos įmones, susitikimus su šios srities specialistais, steigia specialias stipendijas studentams, supažindina su karjeros energetikos sektoriuje galimybėmis.