Vaikų saugumo kelyje tema yra esminė „BTA Velomaster“ projekte. Įvairiuose miestuose įrengiamos specialios dviratininkų trasos – erdvės, kuriose jaunieji dviratininkai gali išbandyti savo jėgas ant skirtingų dangų, išmokti užvažiuoti į įkalnę ar įveikti mieste gan dažnai sutinkamus šaligatvių bortelius, mokytis saugaus eismo principų. Vaikai itin vertina tai, kad šiose BTA įrengtose aikštelėse, mokytis taisyklių yra labai lengva ir netgi smagu.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jaunųjų dviratininkų kartos ugdymo. Jų saugumas gatvėse – labai svarbus, todėl rūpinamės „BTA Velomaster“ erdvėmis, kuriose jaunieji dviratininkai gali išbandyti savo jėgas ant skirtingų dangų, mokytis užvažiuoti į įkalnę ar įveikti kartais sunkiai įveikiamus šaligatvių bortelius”, – sako BTA draudimo Lietuvoje Marketingo ir viešųjų ryšių skyriaus vadovas Boris Jonas Kuzmas.

B. Kuzmas tikina, jog draudikams gana dažnai tenka susidurti su įvykiais, kuomet važiuojant dviračiu yra susiduriama, susižeidžiama. Neretai nukenčia ir vaikai.

„Siekdami gerinti situaciją keliuose bei padėti išvengti skaudžių traumų, nusprendėme prisidėti prie jaunosios kartos dviračių mylėtojų įgūdžių ugdymo. Taip ir gimė projekto „BTA Velomaster“ idėja, kuri sėkmingai virto dešimtinis aikštelių kaimyninėje Latvijoje ir tvirtai skinasi savo kelią Lietuvoje“, – sako B. Kuzmas.

 Boris Kuzmas

BTA atstovo teigimu, „BTA Velomaster“ erdvė ne tik prisideda prie jaunosios kartos elgesio ugdymo, tačiau bendrai populiarina tvarų keliavimą dviračiu Lietuvoje bei Baltijos šalyse.

„Tikriausiai ne paslaptis, kad dalis vaikų užuot laiką leidę gryname ore ir važinėję dviračiu, mieliau tą daro virtualioje erdvėje ir ant sofos. Tokia tendencija lemia ir didėjantį vaikų, turinčių antsvorio, skaičių, bendrai prastėjančią jų sveikatos būklę. Kita vertus, ir mes patys esame įpratę visur keliauti automobiliais, o dviratį iš sandėliuko išsitraukti geriausiu atveju kelias dienas per vasarą. Tikiuosi, kad projektas primins apie šią transporto priemonę ir daugiau dviračių matysime takuose, o ne sandėliukuose rūdijant,“ – sako B. Kuzmas.

„BTA Velomaster“ aikštelėse vaikai ir jų tėveliai gali ne tik mokytis, išbandyti savo jėgas, bet ir žaisti specialius žaidimus, kurių taisykles galima rasti svetainėje www.btavelozinis.lv.

Netolimoje ateityje BTA draudimas planuoja plėsti šių trasų tinklą tiek Lietuvoje, tiek Estijoje.

BTA draudimui „Velomaster“ aikšteles įrengti padėjo partneriai „Velosolutions“ ir „We build parks“.