Šio labdaros renginio metu buvo renkamos aukos, kurių sumą „ACME Grupė“ padaugino 10 kartų. Mugės metu grupės darbuotojai drauge su partneriais, klientais, grupės buvusiais kolegomis, šeimos nariais ir nevyriausybinėmis organizacijomis dalijosi geriausiomis socialinės atsakomybės patirtimis.

„Tokios iniciatyvos parodo verslo brandą ir norą būti aktyvia visuomenės gyvenimo dalimi. „ACME Grupei“ visada buvo prioritetas partnerystė ir bendradarbiavimas tiek komandoje, tiek versle, tiek su visuomenės ir nevyriausybinių organizacijomis. Siekiame suburti dar daugiau žmonių šiai kilniai idėjai, nes kuriami geri darbai drauge turi polinkį augti su dar didesne įvairove ir greičiu. Džiaugiamės tokiu būdu galėdami prisidėti prie Lietuvos švietimo, sveikatos ir sveikos gyvensenos problemų sprendimų ir pagalbos teikimo Ukrainos žmonėms.“, – teigia „ACME Grupės“ direktorius Sergej Artemiuk.

Gerų darbų mugė

Anot S. Artemiuk, ši kiekvienų metų tradicija tapusi mugė auga ir plečiasi tik „ACME Grupės“ darbuotojų – savanorių ambicijų dėka – vien tik šiemet surinkta aukų suma ir dalyvių augo dvigubai. „Prieš metus specialiai socialiniams projektams „ACME Grupėje“ pradėjo veiklą ir naujai įsteigta viešoji įstaiga „ACME Geri darbai“. Čia mūsų darbuotojai savanoriškai plėtoja prasmingas socialines iniciatyvas ir projektus, kurie finansuojami būtent iš „Gerų darbų mugės“ paaukotų lėšų. Per paskutinius metus padėjome per 40 Lietuvos socialinių partnerių ir nevyriausybinių organizacijų, iš kurių net 18 šiemet prisijungė ir kūrė Gerų darbų mugę kartu. Nuoširdžiai sakau ačiū kiekvienam renginio dalyviui ir prisidėjusiai organizacijai“, – dėkoja grupės vadovas.

Sergej Artemiuk

Renginio metu daugiau nei pusšimtis „ACME Grupės“ darbuotojų savanoriškai su socialiniais partneriais rengė edukacines dirbtuves, elektroninių technikos įrenginių aukcioną, protmūšius, gamino maistą ir rengė kitas pramogas, o mugės lankytojai pramogavo ir aktyviai aukojo lėšas.

Mugėje Ukrainos paramos svarbos priminimas su garsiais šalies visuomenininkais

„ACME Grupė“ pastaruosius metus aktyviai tiekė pagalbą karo talžomai Ukrainai. Todėl Gerų darbų mugės metu buvo surengta diskusija, kurią moderavo Rolandas Mackevičius, su daugiausiai šalyje sulaukusių paramos ir dėmesio organizacijų atstovais: Jonu Ohmanu, „Blue Yellow“ vadovu, Edmundu Jakilaičiu, „Stiprūs kartu“ iniciatyvos vadovu, Tomu Palšiu, „ACME Grupės“ akcininku ir daugelio paramos iniciatyvų dalyviu, bei Aidu Bubinu, pagalbos iniciatyvų Ukrainai iniciatoriumi.

Gerų darbų mugė

Diskusijos metu E. Jakilaitis akcentavo, kad paramos rinkimo būdai keičiasi: „Vieni aukoti pavargo, kiti ne. Aš tikiuosi, kad dauguma nepavargo, nors aišku surinkti paramą yra vis sunkiau ir sunkiau, tam reikia vis patrauklesnių formų. Ši „ACME Grupės“ „Gerų darbų mugė“, mano galva, irgi vienas iš būdų kaip naujomis patraukliomis formomis galima atkreipti visuomenės dėmesį į problemas – aukcionais, pramogomis, naudingų paslaugų pasiūlymais žmonėms mainais į auką.“

Diskusijos dalyviai taip pat pasidalino patirtimis apie pagalbos teikimą Ukrainai, sutinkamus iššūkius. „Buvau Ukrainoje 8 kartus. Manau, nei vienas neliktų be motyvacijos padėti šiai šaliai po bent vieno apsilankymo karo lauke. Tai, kas ten vyksta, iš tiesų protu nesuvokiama”, – teigė „ACME grupės“ akcininkas Tomas Palšis.

E. Jakilaičio žodžiais, Lietuvos valstybės nepriklausomybės laikotarpį apskritai jis pavadintų stebuklu ir netgi atsitiktinumu, gerai susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir laiku įžengus į Vakarų civilizacijos erdvę: „Bet tas stebuklas nėra nulemtas kažkokių dėsnių, tie istoriniai dėsniai, kurie pastaruosius keletą šimtą metų veikė šiame regione rodo, kad mes turėtume būti mažiau ar daugiau prispausti po rusiška letena. Dabar turime galimybe ne tik leteną, bet ir ranką iki alkūnės ukrainiečių rankomis nukirsti. Čia yra tikrų tikriausias šansas Lietuvai išsaugoti savo stebuklą“.

Edmundas Jakilaitis

Paklaustas, kas lėmė šios „Stiprūs kartu“ sėkmę ir motyvaciją padėti kitiems, E. Jakilaitis akcentavo, kad organizacija užsiima tuo, kuo negali kiti pasirūpinti: „Rūpinomės ukrainiečių pabėgėlių apgyvendinimu, šildymo generatoriais, paskutiniu metu – ukrainiečių našlaičiais Lietuvoje.

Motyvacija padėti man buvo labai aiški. Ukrainiečių vaikai, atkeliavo pirmą kartą į užsienį ir tas užsienis yra Lietuva, čia jais rūpinosi, čia jie plaukiojo, kaitavo, išvykstant gavo planšetinius kompiuterius, kostiumus ir kitus dalykus. Tai didžiausios problemos neišsprendžia, bet tam vaikui, kuriam viskas atrodo tiktai juoda, tiktai pilka, parodėme, kad yra ir kitokių spalvų. Kai po 10-15 metų jis užaugs, ištikus tokiai situacijai Lietuvoje, jis bus pirmas, kuris ištiestų ranką ir padėtų. Nes Lietuva jam padėjo, kai jam buvo sunkiausia gyvenime“.

Gerų darbų mugė

Mugės metu prasmingomis veiklomis ir savo patirtimis taip pat dalijosi tokios nevyriausybinės organizacijos, kaip „Gelbėkit vaikus“, „Lituanica X“, Kauno tvirtovės VII fortas – gamtos ir tiksliųjų mokslų mokykla, „Jaunimo linija”, Raudonojo kryžiaus draugija, „Maisto bankas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba, „Mokytojų palaikymo ratai“, Nacionalinė golbolo asociacija, „Blue Yellow”, Paramos fondas „Ankstukai“, „Renkuosi Mokyti“, „Sidabrinė linija“, „Skirtingos spalvos“, „Vaikų linija“, „Maži, bet stiprūs“, Všį „Išgyvenau“ ir įmonė „Estravel.lt“.

Primename, šiuo metu „ACME Grupei“ priklauso 31 bendrovė, veikianti trijose  Baltijos šalyse. Grupės bendrovės užsiima elektronikos ir buitinių prietaisų platinimu, priežiūra, kino filmų platinimu, tvarios energetikos parkų ir nekilnojamo turto projektų plėtojimu, tarp kurių garsiausios: „ACC Distribution“, „ACME Film“, „AVAD Baltic“, „ACME NT“, ACME Solar Group“ ir kt. Bendrovių grupėje dirba per 400 darbuotojų komanda, o 2022 m. bendrovių grupės apyvarta siekė 747 mln. EUR.