UAB „Molėtų vanduo“ direktorius Gintautas Maniušis Eltą informavo, kad apie galimai užterštą geriamąjį vandenį balandžio 29 d. sužinojo socialiniuose tinkluose. Viešoje „Facebook“ grupėje gyventojai dalijosi nuotraukomis – anot jų, iš vandens čiaupo bėgo neskaidrus, rusvos spalvos vanduo, keli gyventojai sudvejojo, ar toks vanduo yra tinkamas gerti. Molėtų bendruomenės nariai pridūrė, kad vanduo turi chloro kvapą.

Tą pačią dieną UAB „Molėtų vanduo“ atliko vandens tyrimus. Tiek magistralinio tinklo, tiek vartotojų Ažubalių kvartalo gyventojų namuose (vanduo magistraliniais tinklais tiekiamas Ažubalių, Aušros, Lankų ir Sodžiaus gatvėms) atlikti bakteriologinis ir parazitologiniai tyrimai parodė, kad vanduo atitinka higienos normas, vandens taršos atvejų nėra, informuoja įmonė.

Pasak UAB „Molėtų vanduo“ direktoriaus, dar dviejų tyrimų, paimtų iš Ažubalių kvartalo magistralinio tinklo ir vartotojų namuose, rezultatų vis dar laukiama. Apie tyrimo rezultatus bus informuojama papildomai.

Bendrovės direktorius Eltai komentavo, kad įmonė ir toliau atlieka profilaktinius tinklų plovimo darbus, todėl gyventojai gali pastebėti vandens drumstumą.

„Darysime papildomus tyrimus, kol įsitikinsime, kad tinkluose nėra vandens taršos atvejų arba kol bus nustatytas galimas taršos židinys. Gyventojai dar 2 savaites gali jausti chloro kvapą, tačiau vandenį vartoti galima – jis yra saugus, atitinka higienos normų nustatytus reikalavimus“, – sakė G. Maniušis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją