Visame pasaulyje vis didesnis dėmesys akustinėms pertvaroms

Darbuotojų migracija tarp biuro ir namų aplinkos šiandien itin aktuali, tačiau svarbiausiu aspektu išlieka patogi darbo vieta. Nors dėl saugumo biurai įprastai atskiriami zonomis, vis daugiau įmonių didelį dėmesį skiria pertvaroms, kurios atlieka ir akustikos funkciją. Foninis triukšmas daro įtaką susikaupimui, kūrybingumui ir efektyviam darbui. Dėl šių priežasčių atskira akustinė susitikimų zona tampa vis populiaresniu pasirinkimu norintiems privatumo. Akustinis kambarys sukuria atskiras erdves, kurios gali būti naudojamos kaip telefono būdelės ar konferencijų pokalbių zonos bet kurioje aplinkoje.

„Akustika yra vienas didžiausių prioritetų šiuolaikiniuose biuruose. Pasaulyje vis daugiau dėmesio skiriama ekologijai ir gamtos tausojimui. Štai vienas iš pavyzdžių – akustinės plokštės iš perdirbtų plastikinių butelių, kurios tinkamos sienoms, luboms, kambario pertvaroms. Unikalus sprendimas, visapusiškai naudingas aplinkai”, – komentavo „Vadasiga” įmonės direktorius Vaclovas Daukintis.

Šiuolaikines technologijas suvaldyti padeda išmanūs sprendimai

Pasak V. Daukinčio, ne mažiau aktuali problema, su kuria susiduriama biuruose –įvairūs laidai, kurie sudaro chaosą ir netvarkos įspūdį. Visgi dizaineriai pasiūlė įdomų ir netikėtą sprendimą, savo forma primenantį „stuburą”, į kurį galima sutalpinti net iki keturiolikos laidų. Paprastas, bet išmanus sprendimas yra ir patogus, ir estetiškas.

Biuras

Vis daugiau dėmesio skiriant akustikai, tobulėja ir baldų funkcijos – daugiau komforto ir mažiau triukšmo. Stalviršyje įmontuoti laidų dangteliai, vadinami „Soft close" – tyliai nusileidžia ir užsiveria. Šie pavyzdžiai rodo, kad darbo aplinka gali būti ne tik patogi, bet ir jauki bei užtikrinanti galimybę susikaupti, o čia svarbų vaidmenį atlieka triukšmo suvaldymas.

Darbo kėdė turi būti ne tik patogi, bet ir ilgaamžė

Akustika, saugumas, ergonomika, funkcionalumas, dizainas – svarbiausi dalykai įrengiant darbo vietą tiek biure, tiek namuose. Tačiau V. Daukintis atkreipia dėmesį, kad yra daug daiktų, kurie skatiną vartojimą – tai reiškia, kad jie yra trumpalaikiai. Vartotojai šiandien ieško ilgaamžių daiktų, kurie savo funkcijomis bei paskirtimi tarnautų dešimt ar daugiau metų.

Renkantis darbo kėdę, visų pirma, reikia atkreipti dėmesį į ergonomiškumą. Kasdien mes dirbame po 8-9 valandas, sėdėdami atliekame daugybę veiksmų: rašome, kalbame telefonu ir su kolegomis, generuojame idėjas. Todėl turime jaustis patogiai – darbo kėdė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų produktyvumui, bet ir sveikatai. „Šiandien galime pamatyti įvairiausių darbo kėdžių – nuo klasikinių iki modernių. Įdomu tai, kad Japonijos kompanija „Okamura" pasiūlė per 70 kompanijos gyvavimo metų ištobulintas reguliavimo funkcijas, kurių pagrindinė žinutė – kiekvieno žmogaus kūnas yra tobulas", – dalinosi naujienomis V. Daukintis.

Netrukus prasidėsiančioje LOGIN konferencijoje įrengtoje expo zonoje bus pristatyta ir Vadasiga įmonės baldų ekspozicija – trys naujienos, aktualios mėgstantiems patogumą ir stilių. „Fotelis atlieka ir krėslo, ir kėdės, ir staliuko funkciją, ant kurio galima pasidėti knygą, kompiuterį, telefoną. Ateityje pasiūlysime foteliukus ir su krovikliais. Tai plačiai pritaikoma ir labai patogu šiuolaikiniams, aktyviems žmonėms”, – komentavo V. Daukintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)