„Mus įkvėpė lietuvių pasiekimai IT ir kompiuterinių žaidimų pasaulyje. Tokie projektai kaip „Get Jar“, „Wizardia“ ir kt. rodo, kad lietuviai su savo intelektualiniais produktais gali sėkmingai konkuruoti visame pasaulyje. Tą daryti bandysime ir mes. Šis žaidimas turi daugybę fanų ne tik Rytų Europoje, bet ir visame pasaulyje, kurie jį norės pažaisti internete“, - sako įmonės vadovas Ramūnas Martinkėnas.
 
Šiuo metu „Trinka“ yra beta stadijoje, kuri yra prieinama visiems norintiems išbandyti. Dabar galima žaisti tik žaidimo variantą kortomis, tačiau ateityje kūrėjai žada pasiūlyti ir „Trinkos“ versijas domino, kauliukais ir kt.
 
„Dabar „Trinką“ intensyviai tobuliname, taisome klaidas ir stengiamės projektą pabaigti. Taip pat ieškome vystymo galimybių, kuriame jo versiją socialiniams tinklams, įskaitant populiariausią jų – „Facebook“. Per artimiausius du mėnesius numatome nuo beta versijos pereiti prie pastovios“, - sako įmonės ir projekto vadovas.

Pasak žaidimo kūrėjų - lietuviško kapitalo Didžiosios Britanijos įmonės „Baltic Boys Development LTD“, -  iš pradžių projektas „Trinka“ buvo vystomas kaip hobis, siekiant suteikti galimybę po visą pasaulį išsibarsčiusiems draugams ir pažįstamiems per atstumą pažaisti jų mėgiamą žaidimą. Palaipsniui į projektą įsitraukė vis daugiau profesionalių programuotojų ir dizainerių. Tuomet projekto organizatoriai nusprendė kurti kokybišką platformą, kuri galėtų tapti alternatyva loginiams internete paplitusiems žaidimams bei pokeriui. Į klausimą: „kaip jūs planuojate iš to uždirbti, kūrėjai atkartoja ankstyvosios Google komandos atsakymą į tokį patį klausimą: „nežinome, bet ką nors sugalvosime“.
 
Startuolio komanda šiuo metu nedidele, viskas laikosi ant kelių programuotojų pečių, nes visi kiti įžanginiai dalykai, kaip, kad teisinė bazė, apipavidalinimas jau yra pirminiu etapu įgyvendinti, dabar prasideda tobulinimai programinio kodo srityje, rašoma pranešime spaudai.

Šis žaidimas dalyvauja ir Lietuvos interneto apdovanojimuose „Login 2013“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)