2019 kovą sukako aštuoneri metai, kai dėl didžiausio kada nors Japonijoje užfiksuoto žemės drebėjimo ir jo sukelto cunamio buvo sugriauta didžioji dali Tohoku regiono. Cunamio bangos tąkart siekė 40 metrų, savo kelyje šluodamos viską: skelbta apie 15 897 žmonių žūtį, dar virš 6000 buvo sužeisti, o pustrečio tūkstančio laikyti dingusiais. Negana to, šimtai tūkstančių drebėjimo ir cunamio suniokotose teritorijose gyvenusių žmonių liko be pastogės.

Nors einant laikui didelė dalis 2011-ųjų stichijos padarinių likviduoti, daugybė Tohoku regiono šeimų ir vaikų vis dar kankinosi, mat įvykis suniokojo rajonus, ištisas bendruomenes. Būtent todėl 2019-ųjų kovą, metinių dieną, Josh Stinton pradėjo savo per pasaulį nuaidėjusį iššūkį – vien rankomis varomu dviračiu išilgai pervažiuoti Japoniją. Vyro kelionės priežastis – skleisti žinią apie nedidelę Japonijos labdaros organizaciją APRICOT (trumpinys, liet. Sąjungininkų psichoterapijos pagalbos iniciatyva Tohoku vaikams). Josh tikėjosi pakeliui susitikti su dauybe šeimų, aplankyti atsigaunančias po negandų bendruomenes ir surinkti kuo daugiau lėšų APRICOT.

John Stinton

Ir jis tai padarė: vyras įveikė daugiau nei 2100 kilometrų per numatytą 22 dienų laikotarpį, kasdien numindamas 140 kilometrų ir surinko daugiau nei 5000 JAV dolerių APRICOT Children fondui.

„Šis iššūkis buvo sunkus, bet tai – niekas palyginti su tuo, ką teko išgyventi daugeliui vaikų visoje šalyje. Ačiū, kad padėjote man padėti jiems“, – tąkart įveikęs savo kelionę kalbėjo J. Stinton, šiemet apie savo unikalią patirtį ketinantis pasidalinti ir su LOGIN festivalio dalyviais.

Josh ilgainiui ne tik prikaustė pasaulio dėmesį, bet ir gavo labdaros nuotykių ieškotojo pravardę, mat vyras imasi sunkiausių fizinių iššūkių visame pasaulyje, kad surinktų lėšų ir informuotų apie mažas labdaros organizacijas. Negana to, drąsuolis užsibrėžia tikslus, su kuriais susijusios patirties beveik arba išvis neturi, klausdamas „O kodėl ne?“.

John Stinton

2016-aisiais J. Stinton nutarė palikti savo tuometinę darbovietę konsultacinėje įmonėje ir savo gyvenimą pakreipė visai kita linkme: ėmė kurti trumpus dokumentinius filmus, platinamus žiniasklaidos priemonėse, kurie padeda labdaros organizacijoms papasakoti savo istoriją. 100% surinktų lėšų visuomet nukeliauja į remiamas labdaros organizacijas.

Apie kardinalų savo gyvenimo pokytį, nuotykius visame pasaulyje ir ką reiškia per nepilną mėnesį dviračiu įveikti Japoniją J. Stinton pasakos jau gegužės 11–12 dienomis didžiausiame Baltijos šalyse inovacijų festivalyje LOGIN. Šiemet – daugiau nei 150 pranešėjų ir dvi dienos pokalbių, kurių neįmanoma pamiršti. Bilietai jau prekyboje. Daugiau informacijos ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją