Skaudžiausios žmonijos pamokos

Iš pradžių Rusijos vyriausybė tikino, kad „Kursk“ Barenco jūroje susidūrė su kitu jį nuskandinusiu laivu. Vėliau aiškino, kad visi laive buvę žmonės žuvo iškart, tačiau narai rado įrodymų, kad 23 vyrai dar pagalbos laukė bent keletą valandų, kai kurie ekspertai teigia, kad dalis vyrų išgyveno net 3 paras.

O ką tuo metu darė metų pradžioje Borisą Jelciną pakeitęs ir prezidentu tapęs Vladimiras Putinas? Jis atostogavo ir į Maskvą grįžti neskubėjo. Kai galų gale Maskva sutiko priimti tarptautinę pagalbą, o V. Putinas teikėsi aplankyti nelaimės vietą, jūreiviai jau seniai buvo žuvę.

Praėjo daugiau nei du dešimtmečiai, bet šią Rusijos politinę sistemą pakeitusią katastrofą vis dar supa paslaptys, kurias išsklaidyti dar sunkiau dėl to, kad vyriausybė savo klaidas įnirtingai dangstė.

Šaltojo karo baimių palikimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)