Verslas kartu su Ukraina

Iniciatyvai įgyvendinti pasirinktos datos, reikšmingos Ukrainos valstybės raidai. Kelios iš jų – 879 metai, kurie žymi Ukrainos kaip Kijevo Rusios įsikūrimą, 1140 metai – šv. Kirilo vienuolyno įkūrimas Kijeve, 1362 metai – Kijevo tapimas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės dalimi ir kitos reikšmingos datos, vaizduojančios su Ukraina susijusius istorinius įvykius.

„Šiuos NFT meno kūrinius nuo įprastų išskirs ne tik datų atvaizdavimas, bet ir fone esančios Ukrainos vėliavos spalvos. Įsigijusieji NFT kūrinius vėliau mūsų svetainėje turės galimybę keisti turinyje esančio skaičiaus dizainą, todėl visi pirkėjai tam tikra prasme prisidės prie kūrinių kūrimo proceso. Kiekvienas darbas yra unikalus, todėl neįmanoma įsigyti daugiau nei vieno kūrinio su ta pačia data“, – sako Vygandas Šimbelis, dar žinomas Das Vegas vardu.

Įsigyti meno kūrinį galima blokų grandine (angl. Blockchain) pagrįstoje internetinėje prekybvietėje „ArtValue.org“ atsiskaitant „eterio“ kriptovaliuta. Surinkta parama bus pervesta Ukrainos decentralizuotai autonominei organizacijai (DOA): ši paskirstys gautas lėšas įstaigoms, kurioms labiausiai reikalinga pagalba.

„Pastarieji įvykiai sukrėtė visus, tad natūraliai atsiranda noras padėti. Kiekvienas prisideda kaip gali, mes nusprendėme tą padaryti meno kūriniais, kuriuos įsigydami žmonės parems Ukrainą. Šia idėja siekiame ne tik surinkti lėšų paramai, bet ir pagerbti Ukrainos istoriją bei jos ištakas“, – sako menininkas.

„ART VALUE“ projektas sieti su NFT buvo pradėtas 2017 m., kai išpopuliarėjo kriptovaliutos ir buvo pristatyta blokų grandinės technologija – taip atsirado šiandien pasiekiami skaitmeniniai „ART VALUE“ produktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją