Vasara arčiau tavęs

Sezoninės gėrybės – puikus pasirinkimas, jei norisi maitintis sveikai

Lietuviai mėgsta bei vertina išties kokybiškas daržoves, vaisius ir uogas. Šiuo teiginiu įsitikinusi Vaida Budrienė, „Iki“ prekybos tinklo komunikacijos vadovė. Anot jos, klientai su nekantrumu laukia šiltojo metų sezono pradžios ir į prekybos centrus atkeliavusių lietuviškų gėrybių. Birželis – braškių, trešnių, šviežių bulvių, metas.

„Žinoma, dažname pirkinių krepšelyje atsiduria ir arbūzai. Vis tik, pirkėjai vasarą naudojasi proga valgyti lietuviškas daržoves, vaisius bei uogas. Tai – patys populiariausi pasirinkimai. Kadangi bendradarbiaujame su patyrusiais augintojais iš visos Lietuvos, pirkėjams galime garantuoti, kad lentynose esančios daržovės, vaisiai ir uogos – itin švieži bei kruopščiai atrinkti“, – teigia V. Budrienė.

Jai pritaria ir Jolanta Sabaitienė, „Iki“ prekybos tinklo šviežių vaisių ir daržovių ekspertė. Pasak jos, sezoninės lietuviškos gėrybės išsiskiria puikiu skoniu, aromatu ir maistine verte.

„Sezoninių daržovių, vaisių ir uogų įtraukimas į kasdienį valgiaraštį – ne tik itin palankus sveikatai. Tai gali padėti net sutaupyti, mat derliaus piko metu šios prekės parduodamos palankiausia kaina“, – pasakoja ji.

Specialistė įsitikinusi – niekada nenusivilsite, jei vakarienei pasirinksite šviežias lietuviškas bulves, pagardintas krapais ir svogūnų laiškais. O skaniausias vasaros desertas – uogos, kurias mėgsta tiek maži, tiek dideli.

Birželis – mėgstamiausias braškių gerbėjų mėnesis

Šviežių vaisių ir daržovių ekspertė J. Sabaitienė daugiau papasakoja būtent apie braškes. Anot jos – birželis – geriausias mėnesis metuose, jei norisi į valias atsivalgyti šių uogų.

„Braškės yra ne tik labai skanios, tačiau ir be galo naudingos. Suvalgę stiklinę braškių gausite 150 proc. vitamino C paros normos. Jos – tikras vitaminų A, E ir B šaltinis. Braškėse gausu ir taip žmogaus organizmui reikalingų skaidulų“, – sako pašnekovė.

Anot jos, lietuviškų braškių sezonas yra gana trumpas. Būtent todėl jau dabar vertėtų šių uogų atsivalgyti. Juk iš jų galima paruošti įvairiausius desertus ar užkandžius, uogienes.

„Rekomenduočiau nepamiršti ir ateinančios žiemos. Juk užšaldytos braškės labai pasitarnauja šaltuoju metų sezonu. Tad jas galima užšaldyti, sutrinti su cukrumi“, – pataria specialistė.

J. Sabaitienė pasidalina ir itin paprastu braškių šerbeto receptu. Tai – lyg sveikesni ledai, kurie yra ne tik skanūs, tačiau ir kupini naudingų medžiagų bei vitaminų.

Braškių šerbetas, kuriam atsispirti nepavyks

Reikės:

  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 150 ml vandens;
  • 2 stiklinių trintų braškių;
  • 1 citrinos.


Gaminimas:

Cukrų supilkite į vandenį, jį užvirinkite ir virkite apie 15 minučių vis pamaišydami. Gautą cukraus sirupą atvėsinkite.

Elektriniu trintuvu sutrinkite braškes. Jas sumaišykite su atvėsintu sirupu. Išspauskite citrinos sultis. Viską išmaišykite ir palikite šaldytuve mažiausiai 3 valandoms. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Projektas „Vasara arčiau tavęs“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją