Vasara arčiau tavęs

Nori apsipirkti greičiau, tačiau taupiau

Prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad lietuviai – sumanūs pirkėjai. Taupo laiką ir pinigus, tad patrauklių pasiūlymų pro akis nepraleidžia ir į parduotuvę dažnai ateina jau pasidomėję siūlomomis akcijomis bei nuolaidomis.

„Mūsų pirkėjai dažniau apsiperka akcijų metu, taupo ne tik pinigus, bet ir laiką, todėl būtent tam šiais metais ir skyrėme ypatingą dėmesį. Vasarą pasitikome su visiškai nauja ir dar daugiau naudų teikiančia lojalumo programa, o prieš kelias savaites pristatėme ir pasikeitusį parduotuvių fasadą. „Iki" parduotuvės nuo šiol bus žymimos 1, 2 arba 3 širdelėmis – kuo didesnė parduotuvė ir kuo platesnis prekių asortimentas joje siūlomas, tuo daugiau širdelių prie pagrindinės parduotuvės iškabos ji turės. Tikimės, kad tai palengvins pirkėjų apsipirkimą, taupys laiką ir leis lengviau suprasti, kuri parduotuvė labiausiai atitiks konkretų kliento poreikį", – sako V. Budrienė.

Taupykite laiką ir pinigus savo virtuvėje

Patogiai ir nebrangiai apsipirkę, laiko negaiškite ir namuose – virtuvės gudrybių, leisiančių virtuvėje suktis greičiau ir išleisti mažiau, yra tikrai ne viena.

1. Šviežio derliaus daržoves plaukite indaplovėje

Tiesiai iš savo sodo ar iš parduotuvės parsineštų šviežio derliaus daržovių plovimas atima nemažai laiko ir išeikvoja išties daug vandens. Ar kada bandėte daržoves plauti indų plovimo mašinoje? Puikiai nusišveičia! Tik įsitikinkite, kad iš įpročio neįmetėte ir indų plovimui skirtos kapsulės.

2. Česnakus nulupkite greitai ir paprastai

Česnakų lupimas atima tikrai gerokai daugiau nei kelias sekundes, tad sutaupykite laiko – skilteles sudėkite į indelį ir stipriai pakratykite. Odelės pačios atšoks!

3. Granato sėklas išgliaudykite be jokio vargo

Norisi gaivių salotų su granato sėklomis, tačiau kantrybės tvarkingai jas gliaudyti neapkuičiant visos virtuvės nėra? Išeitis paprasta – perpjaukite granatą pusiau, panardinkite į dubenį su vandeniu ir tik tuomet gliaudykite. Sveikos sėklos išplauks į paviršių, o ištekėjusios susitraiškiusių sėklų sultys liks vandenyje.

4. Mėsą pjaustykite šiek tiek atšaldę

Jei mėsos patiekalui jums reikia plonai pjaustytų juostelių, mėsą maždaug 15 minučių dėkite į kamerą – šiek tiek sušalusią plonai supjaustyti bus gerokai paprasčiau. Išvengsite patiekalui netinkančių mėsos likučių, kurie įprastai keliauja į šiukšlių dėžę.

5. Pomidorus šviežius išlaikykite ilgiau

Jei pomidorus šaldytuve sudėsite koteliais į apačią, jie šviežumą išsaugos ilgiau. Tokiu būdu neleisite deguoniui patekti į pomidorą ties ta vieta, kur jis kažkada buvo prisitvirtinęs prie šakos.

6. Bananai nepernoks ir nepajuoduos

Nokdami bananai išskiria etileno dujas. Jeigu jų kotelius apsuksite maistine plėvele, švieži ir nepernokę jie išsilaikys kur kas ilgiau. Tuo pačiu apsaugosite ir šalimais esančius vaisius bei daržoves, kurie nuo bananų išskiriamų etileno dujų taip pat greičiau noksta.

7. Apsaugokite perpjautus vaisius bei daržoves nuo pajuodavimo

Jei prakąsto obuolio ar banano valgyti nebenorite, išmesti neskubėkite – užlašinkite šiek tiek citrinų sulčių ir jie nė kiek nepajuoduos.

8. Patikrinkite, ar kiaušiniai dar tinkami valgymui

Jei kiaušinius išėmėte iš dėžutės ir jų galiojimo datos neprisimenate, išbandykite patikrintą metodą – panardinkite kiaušinius į dubenį su šaltu vandeniu. Skęstantys kiaušiniai – geri, o kylantys į viršų turėtų keliauti į šiukšlių dėžę.

9. Medinis šaukštas virš puodo neleis burbuliuojančiam vandeniui ištekėti

Tikrai esate buvę situacijoje, kuomet vos sekundei nusisukus, kunkuliuojantis vanduo jau varva pro puodo šonus. Ant puodo atbrailų skersai uždėkite medinį šaukštą, ir kunkuliavimas kaipmat nurims.

10. Nemalonius kvapus iš mikrobangų krosnelės pašalinkite paprasta šluoste

Mikrobangų krosnele namuose tikrai palengvina maisto gaminimą, tačiau išvalyti užsilikusius kvapus, ypač jei šildėte žuvį, užduotis ne iš lengviausių. Išlaidauti kvapus naikinantiems valikliams nereikės, jei pasinaudosite labai paprasta gudrybe: ant švarios virtuvinės šluostės užpilkite šlakelį indų ploviklio ir šluostę pašildykite mikrobangų krosnelėje porą minučių. Palikite ją ten maždaug pusvalandžiui ir su ta pačia šluoste nuvalykite krosnelės sieneles.

11. Nebeašarokite nuo svogūnų

Pjaustydami svogūną, kitą kartą pradėkite nuo jo viršūnėlės, o apačią su šaknimis palikite neliestą – būtent ten kaupiasi medžiagos, sukeliančios akių ašarojimą.

12. Šakutė-pjaustyklė

Supjaustyti pomidorą lygiai griežinėliais bus paprasčiau, jei įsmegsite į jį šakutę ir, peilį įkišę į šakutės „tarpdančius", gražiai supjaustysite daržovę.

Šaltinis
Temos
Projektas „Vasara arčiau tavęs“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją