Ukrainos Šeimos Lietuvoje

„Visada dideliuose renginiuose būna pasimetusių vaikų. Paprastai nieko baisaus, užsikeliam ant pečių, užkeliam ant scenos, garsiai paskelbiam, su vaikais pajuokaujam, duodam balionėlį ir cukraus vatos, jei ką, randam mamoms telefono numerį, tuomet mamos atsiranda ir būna daug šypsenų ir juoko. Panašiai turėjo būt ir šįkart. Ilgai ieškojom mergaitės mamos, gal kiek per ilgai. Sukdami vis didesnius ratus, pagaliau savanoriai su mergaite rado mamą, pievoje verkiančią nieko nematančiom akim... Atėjo žinutė iš Ukrainos fronto, pati baisiausia kokia tik gali būt iš artimo žmogaus. Niekas nepasikeitė, niekas nepagerėjo, niekas nepriprato. Tokios tad tos mūsų šventės“, – sako prodiuseris, „Draugų dienos“ organizatorius Laurynas Šeškus.

Laurynas Šeškus

Nepaisant to, pasak L. Šeškaus, labai gera, kad jos vyksta ir kiekvieną šeštadienį tūkstančiai vaikų ir mamų bent vieną dieną per savaitę gali jaustis ypatingai: „Jiems skiriamos nemokamos vaišės, ledai, burgeriai ir hot dogai, šakočiai, keksiukai, cukraus vata, žaidimai, didžiulis batutų miestas, koncertas, kino filmas po atviru dangum ir daug besišypsančių vaikų“.

Ukrainiečių vaikams skirtos stovyklos organizatorius dėkoja geriems Lietuvos žmonės, kurie atnešė kelis šimtus dviračių: „Esame labai dėkingi, bet jų stipriai per mažai, dar šimtai vaikų visą dieną prastovėjo žiūrėdami ar neateisime dar, nes visiems neužtenka. Prašau, ateikite dar“.

Draugų diena, nuotr. Vigantas Ovadnevas

L. Šeškus nuoširdžiai dėkoja kiekvienam savanoriui, kuris nuo ryto dirbo „Draugų dienoje“: „Jūsų buvo daugiau nei šimtas ir kiekvienas nepakeičiamas ir labai labai svarbus. Ačiū Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lithuanian Red Cross už papildomą savanorių pagalbos desantą. Ačiū žmonėms ir kompanijoms, be kurių visa tai neįvyktų! Didysis šių renginių draugas yra prekybos tinklas – „Norfa“. Bet ne tik už finansinę paramą ir 10 000 specialių šventės ledų ačiū, bet ir už požiūrį, nes rūpinatės ne kaip prisistatyti renginyje, o dirbate savanoriais. Esame dėkingi visiems prisidėjusiems nuo Vilniaus savivaldybės iki atskirų įmonių iniciatyvų ir net garsių dainininkų, tokių kaip Žilvinas Žvagulis, kuris netikėtai atvežė nuostabaus skonio savo gamintų šakočių mūsų stovyklos dalyviams!“.

Kitą šeštadienį nuo ryto „Draugų diena“ vėl vyks prie Baltojo tilto, Vilniuje. Norintys prisijungti bet kokia pagalba labai kviečiami! Taip pat labai laukiami mūsų tautiečių išaugti ar nenaudojami ratai ir ratukai, kad ukrainiečių vaikams ši vasara nebūtų tokia liūdna! Tegul ji būna ratuota!

Draugų dienos savanoriai, nuotr. Vigantas Ovadnevas
Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Ukrainos šeimos Lietuvoje“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją